VV Bergen en corona

16 juni 2021 18:45

Het einde van het seizoen nadert. Een seizoen waarin we in competitieverband zeer weinig hebben gespeeld maar waarin vooral de jeugd onderling gelukkig nog wel veel heeft kunnen voetballen. Aan het einde van het seizoen is het een goed gebruik dat het bestuur ook nog even wat mededelingen heeft. Voorzitter Tom heeft in ieder geval wat zaken te melden die ons verlangen naar het volgende voetbalseizoen zeker weer wat zal aanwakkeren.

Voetbalvrienden,

Na anderhalf jaar van beperkingen en twee verloren voetbalseizoenen lijkt de strijd met het coronavirus dan eindelijk in ons voordeel beslist te worden. De besmettingen nemen in hoog tempo af en de ziekenhuizen doeken een voor een de speciale corona afdelingen op. Wat een reis hebben we met elkaar beleeft, een reis die ik overigens niet graag nog eens wil meemaken. We sluiten langzaam het huidige voetbalseizoen af. De pupillen spelen nog een paar weekenden in de Regio Cup en de senioren voetballen nog een korte 7 tegen 7 competitie.

We hebben de moeilijke beslissing moeten nemen om de contributie niet terug te betalen, een beslissing die we zeker niet licht hebben genomen, maar als bestuur moet je ook beslissingen kunnen nemen die niet zo leuk zijn. We realiseren ons dat dit, met name voor sommige leden, een vervelend gevoel heeft opgewekt maar wij zagen toen geen andere oplossing, we wisten niet hoe lang dit nog ging duren. Maar dat is nu anders.

En daarom organiseren wij eind augustus een groot 7 tegen 7 toernooi voor senioren. Schrijf u in want na afloop geven we een spectaculair feest op kosten van de vereniging: het is nu aan ons om iets voor u terug te doen. Over de invulling kan ik nog niet teveel zeggen maar ik raad u aan 28 augustus vrij te houden, en misschien de volgende dag ook voor de zekerheid😉. Voor de jeugd organiseren wij een apart feest, en wel op zaterdag 21 augustus. Op het B-veld en C-veld zullen iets moois organiseren met alles wat je daarbij mag verwachten. Daarover hoort u binnenkort meer. Voor de groep 15-16-17 jaar gaan we ook iets doen, jullie zijn eigenlijk al te groot voor het pupillenfeest. Geen nood, we snappen het en gaan ook voor jullie iets leuks organiseren, komt goed!

Op voetbalgebied gaan er dingen veranderen:

We hebben na 3 mooie seizoenen afscheid genomen van Djordi Hopman als hoofdtrainer voor onze selectie. Djordi stopt met trainen en gaat zich op zijn gezin en carrière richten. Uiteraard wensen wij hem het allerbeste. Wij hebben inmiddels een contract getekend met Lennart Loorbach als nieuwe hoofdtrainer.  Lennart is hiervoor 3 jaar hoofdtrainer geweest bij v.v. BSM (Bennebroek). We hebben er alle vertrouwen in dat ons vlaggenschip onder leiding van Lennart mooie resultaten gaat laten zien.

We hebben een contract getekend met Dick van Stralen. Dick wordt hoofdtrainer bij de dames en zal samen met Edwin Steinz richting geven aan het damesvoetbal bij v.v. Bergen. Dick heeft bij veel clubs gewerkt en speelt momenteel met M.S.V. Zeemacht dames 1 zaal (Den Helder) in de eredivisie. Onze fanatieke, sportieve groep dames zal nog hoog komen met een trainer van het niveau van Dick, ondersteund door Edwin. We hebben er zin in.

Tenslotte sluit ik af met de mededeling dat we met elkaar, als een echte vereniging, v.v. Bergen hebben geholpen in een periode die ongekend zwaar ingreep op onze samenleving. Wij met de organisatie van activiteiten die nog wel konden doorgaan, u met veel begrip en flexibiliteit als het ging om het naleven van regels, ongeacht of deze nu nuttig waren of niet. Een enkeling kwam nog wel eens kijken, dat snappen we heel goed, maar geen onvertogen woord als we vriendelijk vroegen om toch buiten de hekken te wachten. Er was altijd begrip, ook bij ons uiteraard, maar het belang van de kinderen bleef altijd leidend, chapeau! Wij als bestuur, de trainers, de stafmedewerkers, de groenploeg, techniek en onderhoud zijn er trots op van deze vereniging onderdeel uit te maken. We hopen dat u hetzelfde gevoel hebt.

Ik wens u een prachtige vakantie, thuis of in het buitenland, en zie u graag terug op 1 van de feesten of anders bij de start van het nieuwe seizoen. Ik ben er zeker van dat u zeer binnenkort weer van harte welkom bent bij de wedstrijden. Wat ons betreft hoe eerder hoe beter.

Met vriendelijke groet,

Tom Pedroli,