Kurkdroog?????

19 juni 2021 15:00

Op vrijdag 18 juni was ons dorp het episch centrum van een ware wolkbreuk. Als we de geleerden mogen geloven viel er 121 millimeter neerslag. De plaatselijke brandweer had het er maar druk mee en straten stonden blank en kelders liepen onder wat voor veel schade en ongemak zorgde.

Ook onze club kwam niet ongeschonden uit de strijd met het water. Zoals iedereen weet hebben we twee kunstgrasvelden waarop doorgaans ook bij een beetje regenval goed gespeeld kan worden. Deze keer was het anders. Bij het hoofdveld kwam het kunstgras omhoog. Het D-veld is voorzien van kurk en dit dreef met de enorme golven richting de poort van ons sportcomplex en bleef daar liggen (zie foto’s)

20210618_Kurk_na_neerslag_03.jpg

Op zaterdag 19 juni moest er echter wel een flink programma in het kader van de Regio Cup gespeeld worden. Ondanks de overvloedige regenval lagen de natuurgrasvelden er goed bij. Alleen moesten de weggespoelde lijnen opnieuw worden aangebracht. Dit werd door onze onvolprezen vrijwilligers weer netjes uitgevoerd. De kunstgrasvelden afgekeurd en slechts 1 wedstrijd op De Kiefthoek afgelast. Op de zaterdag was het weer kurkdroog op de velden (PS).