Bergen JO8-2 pakt eerste Regio Cup ooit na knappe comeback.

27 juni 2021 14:00

Wie had dat gedacht? Van 0-3 achter na een zucht naar toch de bokaal in de lucht! De jongens van Bergen JO8-2 waren blijkbaar nog niet allemaal wakker bij de aftrap van de laatste wedstrijd om de Regio Cup. Ze herstelden zich goed en konden alsnog de cup in ontvangst nemen. Helaas had de meneer van de KNVB die de cup zou uitreiken zich verslapen waardoor de cup niet door iemand in een net pak en met stropdas uitgereikt kon worden. De teamleiders toonden zich waardige vervangers voor dit klusje.

Zaterdag de 26e juni was een mooie dag. Vanwege de verdere versoepelingen was er weer publiek welkom. En dat hebben we geweten! Naast de vele ouders waren er ook enkele opa’s en oma’s aanwezig en zelfs wat vrienden van ouders. Want ja, de wedstrijden van de mannen van de Onder 8-2 zijn natuurlijk tot ver buiten het eigen huishouden bekend. Wie heeft niet gehoord van de snoekduiken van Luuk en Dante? Of dan onze ruit op het middenveld met Sep en Thor? De niet te passeren Wiebe en Floris? De pirouetjes van Mika? De dribbels van Teun of de poeiers van Stijn? Dus ja, dat was natuurlijk erg leuk dat dit weer kon. Vanuit de club was het allemaal zoals gebruikelijk weer goed geregeld! Fijn is dat toch.

Maar deze aandacht is ook wel weer spannend. Veel publiek, veel mensen die naar je kijken. Of dat de reden was of niet maar na een minuut of 10 stonden we met 0-3 achter tegen Alcmaria Victrix. Onze zuiderbuur profiteerde goed van onze fouten. Niet heel lekker uitverdedigen zorgde voor 2 tegengoals en de de derde hadden we misschien iets beter moeten verdedigen. Dat was wel even een vreemde situatie. De vorige twee wedstrijden stonden we voornamelijk op voorsprong en nu al snel op 0-3 achter. Coaches Tijn en Gerard hadden wel gezien dat we dit nog wel konden ombuigen. En er was nog een half uur te spelen, dus voldoende tijd. We kwamen goed terug en bij de rust stond het 2-3. Dus de tweede helft hoefde we nog maar 1 doelpunt te maken om gelijk te komen.

Dat gebeurde en zo stond het weer gelijk. Via een paar mooie aanvallen kwamen we niet alleen gelijk maar ook op voorspong. En zo stonde we zelfs 7-3 voor. Dat Alcmaria vlak voor tijd nog de 7-4 maakte kon ons niet meer deren. De overwinning was een feit. Hierdoor hebben we de drie wedstijden in de Regio Cup gewonnen. De daarbij horende beker werd met blije gezichtjes in ontvangst genomen door het team. Volledig verdiend jongens!

20210626_vvBergen_JO8-2.jpg

Wat er aankomend seizoen gaat gebeuren met ons team is nog niet bekend. Het was een vreemd eerste seizoen zo met een lockdown zonder voetbal, onderlinge wedstrijden en als toetje gelukkig nog de Regio Cup. Vanuit de begeleiding hebben wij het erg gezellig gehad met de mannen. Leuk stel jongens met een gezellige onderlinge klik.

vvBergen bedankt voor het faciliteren van de onderlinge competitie en daarna de regio Cup. De trainers en andere betrokkenen natuurlijk ook.

Tot volgend seizoen,

De coaches.