Op en rond de velden (12)

13 juli 2021 14:00


Op de grens van het oude en het nieuwe seizoen hebben we weer wat zaken verzameld die voor onze leden misschien interessant zijn of die om aandacht vragen. Vooral bij sommige seniorenteams zal de start van het nieuwe seizoen een weerzien na lange tijd betekenen na vele maanden niet gespeeld te hebben. Gelukkig hebben onze jeugdspelers elkaar nog wel vaak kunnen ontmoeten op de groene mat.

Meisjes pupillenteam(s) nog steeds op wensenlijstje
Al enkele jaren wordt binnen het jeugdbestuur gehoopt op genoeg aanmeldingen voor een meisjes pupillenteam (meisjes onder 11). Vorig seizoen leek het erop dat dit ging lukken maar toen werden dusdanig veel meisjes aangemeld die net iets te oud waren dat de KNVB-dispensatieregels niet meer toegepast konden worden en deze groep naar de MO13-groep doorstroomde. De meisjes die nu bij de pupillen meedoen, spelen bij de jongens mee.

Meisjesvoetbal.jpg

Op bovenstaande foto zien we enkele teamfoto’s van meisjesteams van Berdos uit een roemrijk verleden. Van de groep op de linker foto voetbalt een groot gedeelte nog bij de meisjes O15. In de glorietijd van het meisjesvoetbal bij Berdos was ongeveer 20 procent van de jeugdleden een meisje. Op dit moment is dat ongeveer 16 procent.

Meisjes die de uitdaging aan willen gaan kunnen zich natuurlijk aanmelden. Als je een aantal fanatieke of niet zulke fanatieke vriendinnen meeneemt die geboren zijn in 2011 of 2012 moet het mogelijk zijn een leuk meisjes O11-team te vormen. Aanmelden kan via het digitale aanmeldingsformulier op deze website. Meisjes die ouder of jonger zijn kunnen zich uiteraard ook aanmelden. Informatie is natuurlijk te verkrijgen bij Edwin Steinz (meidenvoetbal@vvbergen.nl) of bij Han Visscher hoofdvtz@vvbergen.nl 

Inleveren kleding
Door de coronamaatregelen kon er geen gebruik gemaakt worden van de kleedkamers en douches tijdens de onderlinge wedstrijden. De leden moesten hierdoor de wedstrijdkleding thuis aantrekken. Ook bij de wedstrijden om de Regio Cup bleef veel kleding in beheer bij de individuele leden. We hebben op diverse dagen de gelegenheid geboden om kleding in te leveren maar we missen nog veel kleding. Ook leden die inmiddels hebben opgezegd zullen zeer waarschijnlijk nog kleding in hun bezit hebben. Dringend verzoek om even te melden als je nog kleding in je bezit hebt bij onze materiaalman Dick Koning via materiaalman@vvbergen.nl Er kan dan bekeken worden op welke wijze dit ingeleverd kan worden.

Voetbal.nl account
Ieder lid dat ingeschreven staat bij de KNVB kan een voetbal.nl account aanmaken. Wat je hiervoor nodig hebt is het e-mailadres dat in onze ledenadministratie is opgenomen. Je gaat naar www.voetbal.nl en maakt een account aan. Je kunt hier je favoriete teams in opnemen en eventueel je gegevens wijzigen. Ook het verversen van je pasfoto is hier mogelijk.

Pasfoto’s
Op 23 april is aan de (ouders van) leden die voor het nieuwe seizoen een pasfoto moeten inleveren een mail gestuurd om dit in orde te maken. Helaas heeft nog niet iedereen aan dit verzoek voldaan. Hierdoor kan een aantal spelers/speelsters het komende seizoen helaas niet voetballen omdat geen geldige spelerspas aanwezig is. Verzocht wordt om de pasfoto alsnog op te sturen naar onze ledenadministratie ledenadministratie@vvbergen.nl Het is zonde van de tijd om sommige mensen steeds weer achter de broek aan te moeten zitten. Als je een voetbal.nl account hebt, kun je zelf hier de pasfoto ook uploaden.

Scheenbeschermers in de zaal
Veel voetballers zijn gaan zaalvoetballen omdat ze hierbij dachten geen scheenbeschermers meer nodig te hebben. Deze gedachte kan met ingang van komend seizoen overboord gezet worden omdat dan ook voor zaalvoetballers scheenbeschermers verplicht zijn gesteld. Er zijn nog wat spelregelwijzigingen in het zaalvoetbal. De belangrijkste vind je HIER.

Spelregelbewijs
De jeugdleden geboren in het jaar 2004 dienen komend seizoen in het bezit te zijn van het KNVB-spelregelbewijs. De leden waar het om gaat hebben inmiddels een uitnodiging gehad met de benodigde informatie. Nadat alle stappen zijn doorlopen ontvangt men een certificaat en krijgen wij bericht dat de betreffende speler is geslaagd en dat deze gerechtigd is om te voetballen. Meer informatie vind je HIER

Geslaagd
Speler van onze zondagselectie en al enkele jaren jeugdtrainer Sven Kers is onlangs geslaagd voor zijn UEFA C-diploma.

20210709_Sven_Kers_UEFA_C.jpg

Sven zal komend seizoen hoofdtrainer zijn bij onze onder 14-groep en Gerard Vis assisteren bij de JO15-groep.

Binnen vvBergen proberen we onze trainersvacatures zoveel mogelijk op te vullen met eigen leden en deze leden te stimuleren door het volgen van trainerscursussen zich verder te ontwikkelen. De club zal de trainers proberen zoveel mogelijk te ondersteunen bij deze ontwikkeling.

Wij feliciteren Sven met het behalen van het diploma en wensen hem veel plezier en succes bij de begeleiding van zijn jeugdgroep.

Vrienden  van vvBergen
Ook in het nieuwe voetbalseizoen zullen de vrienden van vvBergen weer een aantal objecten en projecten financieren die niet uit de verenigingsbegroting van vvBergen gefinancierd kunnen worden. In tijden waarin de inkomsten van onze voetbalclub teruglopen, is ondersteuning door ‘De Vrienden’ geen overbodige luxe. Iedereen kan lid worden van ‘De Vrienden’ voor een bedrag van 50 euro per jaar. Je beslist mee over de bijeengebrachte gelden en je kunt ook zelf objecten of projecten aandragen waarvan je vindt dat deze voor financiering in aanmerking moeten komen. Informatie vind je HIER. Aanmelden kan HIER.

Standen Regio Cup
In de maand juni kregen de jeugdvoetballers vier weken de tijd om hun kunsten tegen andere clubs te vertonen. De KNVB had als toetje de Regio Cup georganiseerd. Soms was het weer flink improviseren omdat er bij een aantal clubs de velden al in onderhoud waren en ook veel clubs al met de teams voor het nieuwe seizoen bezig waren. Toch konden de meeste teams van vvBergen weer lekker hun wedstrijdjes spelen en bij de laatste ronde van de Regio Cup was zelfs publiek weer toegestaan. Ofschoon het om vriendschappelijke wedstrijden ging, werden er toch uitslagen en standen bijgehouden die HIER te zien zijn.

Ingeschreven teams seizoen 2021/2022
Tot en met 15 juni (we hebben in verband met corona de leden een maandje langer de tijd gegeven om zich kosteloos af te melden) konden leden zich afmelden voor het nieuwe seizoen. Nadat alle afmeldingen waren verwerkt en de nieuwe aanmelders waren ingeschreven, kon gekeken worden met hoeveel teams we komend seizoen de competitie in gaan.

Op de zondag bleek dat het derde zondagteam te weinig spelers had om verder te gaan. De overgebleven spelers zijn bij andere teams ondergebracht. Er werden 2 seniorenteams, 2 veteranenteams en een vrouwenteam ingeschreven.

Op de zaterdag gaan komend seizoen 2 seniorenteams en bij de jongens 3 O19-teams, 4 O17-teams, 2 O15-teams, 2 O14-teams, 2 O13-teams, 3 O12-teams, 2 O11-teams, 3 O10-teams, 3 O9-teams, en 3 O8-teams.Bij de meisjes hebben we 1 MO17-team en 2 MO15-teams ingeschreven. We zouden ook graag in de jongere leeftijdsgroepen graag meisjesteams inschrijven, maar het aantal speelsters is nog te klein om dit te kunnen doen.

Bij het zaalvoetbal verdween het vrouwenteam. Hiervoor in de plaats werd een nieuw JO19-team ingeschreven. De sporthalvloeren worden het komende seizoen bevolkt door 3 herenteams, 2 veteranenteams en 2 JO19-teams.

Op de woensdag hebben we verder nog een groep Walking Footballtalenten (60+) die voorafgaande aan de jeugdtrainingen het allemaal in wandeltempo nog eens voor doet. Op de vrijdagavond wordt er door een aantal enthousiastelingen in een 7 tegen 7 competitie gespeeld.

Contributie 2021/2022
De contributie voor het seizoen 2021/2022 zal door onze partner ClubCollect worden geïnd. De leden ontvangen hiervoor een e-mail. Ook dit jaar hebben onze ledenadministrateur, Hoofd Voetbaltechnische Zaken en penningmeester weer te maken met leden die zonder iets van zich te laten horen weg blijven of zich te laat afmelden. Hierdoor moeten we weer veel onnodig vrijwilligerswerk doen door allerlei zaken aan te passen. Leden die zich niet of te laat hebben afgemeld wordt gewoon contributie in rekening gebracht. Opzegging kan uitsluitend rechtstreeks bij de ledenadministratie.

Leden die de contributie vergoed willen krijgen via het Jeugdfonds Sport & Cultuur dienen contact op te nemen met hun intermediair voor het doen van een aanvraag. Deze leden blijven wel zelf verantwoordelijk voor de betaling (gelukkig gaat dit in nagenoeg alle gevallen goed).

Vijf wissels toegestaan in A-categorie
Voor teams die uitkomen in de A-categorie is het met ingang van het seizoen 2021/2022 toegestaan om vijf keer te wisselen.

Hoe werken de vijf wissels tijdens reguliere wedstrijden?

  • Tijdens de wedstrijd mag elk team maximaal vijf spelers wisselen;
  • Voor die vijf wissels mogen tijdens de wedstrijd drie wisselmomenten worden gebruikt. Dit is om te voorkomen dat het spel te vaak stilligt;
  • Naast die drie wisselmomenten mag ook tijdens de rust worden gewisseld.


Voor de goede orde kan nog gemeld worden dat deze regeling voor de meeste teams van onze vereniging niet geldt omdat deze teams in de B-categorie uitkomen en hier gewoon doorgewisseld mag worden.

Prettige vakantie
Hopelijk kunnen we dit jaar weer eens lekker op vakantie. Iedereen is daar eigenlijk wel een beetje aan toe. Ik wens iedereen een prettige vakantie en hoop iedereen na de vakantie weer uitgerust en vooral gezond weer op de velden te zien.

Peter Staadegaard, webredactie

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!