Oud Berdossecretaris Hans te Riele overleden

19 juli 2021 17:30

Op 86 jarige leeftijd is op 18 juli oud Berdossecretaris Hans te Riele overleden. Hans was vele jaren actief in diverse functies binnen de vereniging.

Hans voetbalde vanaf 1973 tot 1994 in de lagere seniorenteams en in de veteranen. Zijn eerste vrijwilligerstaak was het jeugdleiderschap van Berdos C3 in het seizoen 1975/1976. Hierna was Hans nog enkele jaren jeugdleider van diverse teams.

Ingaande het seizoen 1985/1986 werd Hans door Nico Vrasdonk gevraagd om de opengevallen post van secretaris in het bestuur op zich te nemen. Hans stemde hiermee in en bleef aan tot en met het seizoen 1998/1999. Hans was ook vanaf 1991 de vertegenwoordiger van Berdos in de Sportraad Bergen. Hierin was hij tevens bestuurslid. Op 9 september 1999 werd Hans voor zijn werk voor de vereniging benoemd tot lid van verdienste.

Hans was voor bepaalde klussen ook te benaderen. Zo hielp hij mee aan de uitbreiding van de accommodatie, bracht acceptgiro’s rond, bezorgde clubblad De Berdoscoop, ontving tegenstanders en scheidsrechters en hield oren en ogen open voor zaken waar Berdos zijn voordeel mee kon doen. Een activiteit die zeker niet onvermeld mag blijven is het drukken van het clubblad De Berdoscoop op de woensdagochtend. Samen met Hans Oudshoorn heeft Hans dit zeker zo’n 20 jaar gedaan. Eerst nog met stencilmachines en later met modernere apparatuur. De laatste jaren als vrijwilliger was Hans lid van de groenploeg.

Hans_te_Riele.jpg

Hans was vele jaren mijn kaartmaat bij de klaverjasdrives van Berdos. Ondanks vele jaren samenspel waren we niet echt een ingespeeld koppel en waren voor de prijzen meestal aangewezen op Rein’s rad.

Namens de vereniging wil ik Hans hartelijk bedanken voor zijn vele verdiensten voor de club. Ik wil Bep en de rest van de familie namens de vereniging sterkte wensen bij de verwerking van dit enorme verlies.