Hofski’s Reutels, terug van weggeweest: Jop

16 november 2021 17:45


Het was een drukte van jewelste op De Kiefthoek: ons Vlaggenschip moest aantreden voor de beker tegen Ajax Za-2! Voor een groep Bergen-supporters een groot probleem, want er is slechts één club die belangrijk is en dat is Ajax. Voor mijzelf is het een wasmiddel, maar dat daargelaten.

Zij moesten nu de keuze maken tussen vvBergen en Ajax, waar ik mij niet in verdiept heb, daar ik nog altijd over Berdos praat, want ik heb voor die club veertig jaar gevoetbald. Niets ten nadele van Bergen. Dankzij de fusie hebben we nu een goed bestuur, een hele mooie en gezonde vereniging, waar ik me ook thuis voel. 

Dat Ajax dacht we zullen die derdeklasser uit zo’n kleurrijk dorpje de oren even flink wassen. Het spel van Bergen was van goed niveau en had de Amsterdammers behoorlijk in de tang. Nog voor de rust had Bergen afstand kunnen nemen, maar vanwege een iets te nerveuze Bergenspeler bleef het een gelijk spel. 

Mijn overbuurman Tony van Vlaanderen, de vader van Jop, zei dat hij trots op hem was, als hij er niet meer dan vijftien á twintig om zijn oren kreeg. En hoe mooi pakte het uit? Mijn buurjongen Jop stond als een rots in de branding en wist zowaar twee penalty’s te stoppen! Dan ben je als overbuurman supertrots op Jop, die toonde dat het doelgebied totaal aan hem toevertrouwd is. We hopen dat hij het doel van vvBergen nog vele jaren mag verdedigen.  

De kreet van Hofski: 

“Met buurman Jop op het Bergen-doel, 
bezorgden ze Ajax een minder prettig gevoel.” 

Hofski
15 november 2021

Vlaanderen_Jop_van.jpg

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!