Bergen JO9-2: Waterpolo in winterjas

29 november 2021 15:00


Hallo trouwe fans, welkom terug bij de voetbalavonturen van de jongens onder 9-2. De laatste update dateert alweer van enkele weken terug. Vorige week speelden we uit bij Vitesse en de week daarvoor waren we afgelast.

De uitwedstrijd bij Vitesse speelden we al om 08:30 uur. Eigenlijk van de zotte om op dat soort tijden al een wedstrijd te moeten spelen. De wedstrijd zelf was prima. We speelden bij vlagen mooi voetbal. Lekker over spelen, goed verdedigen. Paar mooie doelpunten. Zelfs een kopbal van Teun! Die kon rekenen op veel gejuich van de spelers zelf maar ook van de meegereisde ouders. Bij uitwedstrijden zijn rij-ouders gelukkig nog wel welkom.  

De wedstrijd ging lang gelijk op maar vlak na de rust maakten wij drie onnodige foutjes op een rij waardoor de tegenstander erg makkelijk uitliep qua score. Die achterstand wisten we niet meer in te halen waardoor we verloren. En dat leek op basis van het spel niet nodig. Soms moeten we nog iets slimmer worden. En misschien ook wel iets brutaler. Maar dat komt vanzelf wel goed.  

De eerste kans op revanche was afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Adelbert. Tegen deze tegenstander hebben we eerder al gespeeld aan het begin van het seizoen. Toen wisten we drie punten uit Egmond mee naar huis te nemen. Nu dan de thuiswedstrijd in de stromende regen. De wedstrijd ging gewoon door en het veld was nog best goed te noemen.  

We speelden op het echte gras en het veld was lekker snel doordat het erg nat was. Helaas mochten er geen toeschouwers aanwezig zijn. Aan de andere kant was het nou ook niet echt lekker weer om te kijken. De luxe van een tribune of dug-out was er niet, dus de ouderwetse paraplu was de steun en toeverlaat.  De wedstrijd zelf was leuk om te zien. Het spel ging lekker op en neer en de ploegen waren aan elkaar gewaagd. Onder leiding van de goedleidende jeugdscheidsrechter werden de kleedkamers met 4-4 opgezocht. De mannen aan de limonade en de coaches met de coaches van de tegenpartij en de scheidsrechter in overleg.  

Het was niet droog geweest tijdens de eerste helft en de weersvoorspellingen voor de tweede helft werden er niet beter op. En met het snottebellenbeleid op de scholen willen we niet dat de kinderen ziek worden of verkouden raken. Tot op de onderbroek waren de mannen nat als ik de sterke verhalen mag geloven.  

De peiling onder de spelers leverde een nipte meerderheid op onder het doorvoetballen-kamp. Dus de tweede helft gingen we weer lekker de wei in. Nadat de tegenstander van 6-5 terug was gekomen tot 6-6 gooiden ze de handdoek in de ring. Dat was na een kleine 10 minuten in de tweede helft. Het was gestopt met zachtjes regenen en stortte nu met bakken uit de hemel. In overleg besloten we de wedstrijd voor gezien te houden en een 6-6 te noteren op het digitale wedstrijdformulier. 

Dit verslag heb ik gelukkig in een droge kamer kunnen schrijven, dat dan weer wel 😀

Tot de volgende keer. 

De coaches 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!