Bergen JO9-2 sluit jaar af met leuke wedstrijd

12 december 2021 13:15

Vuurwerk is niet toegestaan deze jaarwisseling. Echter hield dat de mannen van Bergen JO9-2 er niet vanaf om met een knaller van een wedstrijd het jaar af te sluiten. De laatste wedstrijd van het seizoen speelden we thuis tegen de mannen van de JO9-1 van vv Bergen. Een soort van derby dus. En met de coronacompetitie nog in het achterhoofd, leek het net of die weer actief was. De jongens kennen elkaar natuurlijk goed van de trainingen en ook van school. Dus dat was een leuke wedstrijd zo tegen allemaal bekenden.

Coach Tijn had nog een setje reserveshirts op de zolder liggen en die kwamen nu mooi van pas. Wij speelden thuis dus moesten afwijkende kleuren voor de shirtjes hebben. Onder leiding van andere coach en reporter Gerard trapten we om 9:30 uur af. De weersomstandigheden waren prima. Beetje fris, amper wind en droog. Lekker voetbalweer!

De eerste helft waren de ploegen best wel aan elkaar gewaagd met kansen over en weer. En daar waar de JO9-1 de kansen niet wisten te scoren, lukte dat ons wel. Met een 2-0 ruststand gingen we aan de limonade. Het was duidelijk dat de tweede helft een zware zou worden. De mannen van Nick, Sander en Niels waren nu gebrand om minimaal gelijk te maken. En gezien het aantal (opgelegde) kansen was dat zeker haalbaar. Voor ons dus zaak om goed geconcentreerd te blijven voetballen.

Helaas wisten wij geen doelpunten meer te scoren ondanks dat we nog best wat goede kansen kregen. Goed keeperswerk van Art en wat hulp van het aluminium en ook wel wat slordig afronden, deden ons de das om. De JO9-1 profiteerde MAXimaal (hattrick Max) en trok met 4-2 aan het langste eind in deze leuke wedstrijd. De penalty’s na afloop waren weer om van te smullen. Volgens mij heeft iedereen heerlijk gespeeld en het gave reserveshirt zal menig slaapkamer sieren!

Na afloop wilden beide teams natuurlijk graag nog even op de foto.

20211211_vvBergen_JO9-2_20212022.jpg
De hoofdrolspelers van de Bergen JO9-2 (van links naar rechts): Gerard – Sky – Luuk – Adam – Wiebe – Stijn-
Mika – Teun – Floris – Sep en Tijn

20211211_vvBergen_JO9-1_20212022.png
Het team van Bergen JO9-1 met de uitbundige teamleiders Nick, Sander en Niels.

Namens de begeleiders en spelers alvast fijne Kerstdagen en een goed en gezond 2022.