Bergen JO9-2 sluit seizoen in stijl af en pakt drie punten

22 mei 2022 23:00


Het is een tijdje geleden dat we een verslag van de coaches van Bergen JO9-2 ontvingen. Aan het einde van het seizoen is doorgaans een goed moment om de balans op te maken en te kijken hoe de spelers en het team zich gedurende het seizoen hebben ontwikkeld. Hieronder een verslag van de coaches van dit enthousiaste team.

Het is een tijd geleden dat er een verslag van de mannen van de JO9-2 op de website heeft gestaan. Sinds die tijd is er veel gebeurd. We hebben veel wedstijden gespeeld en dat ging best goed. Zo hebben we de meeste gewonnen, een enkele verloren en een gelijkspel in Beverwijk.  De grootse wijziging is toch wel dat de mannen steeds beter zijn gaan voetballen. We spelen goed naar elkaar over, houden het veld groot als wij in balbezit zijn. We maken het veld klein als de tegenstander de bal heeft. We staat steeds beter in positie en bijna altijd is iedereen aanwezig bij de wedstrijd! En dat zien de coaches en de trouwe supporters wekelijks. Want wat hebben we veel supporters zeg! Bijna alle ouders zijn wekelijks van de partij net als meerdere opa’s en soms ook zelfs enkele oma’s en zelfs vrienden van papa’s of mama’s. Veel fans weten de weg naar de Kiefthoek te vinden. De mannen zelf hebben wekelijks veel plezier. Het begint een echt vriendenteam te worden en dat is een mooi proces. 

En zaterdag 21 mei was dan alweer de laatste wedstrijd van dit seizoen onder de 9. Volgend jaar is het niet zeker of dit team bij elkaar blijft of opgedeeld gaat worden. Iets wat natuurlijk jammer zou zijn maar soms ook wel weer goed. Naarmate spelers wat ouder worden, gaat er geselecteerd worden om zo spelers van min of meer hetzelfde niveau bij elkaar in een team te plaatsen. Een ingewikkelde puzzel voor de trainers en de mensen die over de teamindelingen gaan.  

Het is eigenlijk zo goed als onmogelijk om het iedereen naar de wens te maken. Maar goed, zo ver is het nog niet want dit verslag gaat natuurlijk ook over de laatste wedstrijd: uit bij Jong Holland. Een tegenstander waar we al drie keer tegen hebben gespeeld en ook drie keer van hebben verloren. De laatste keer zelfs met maar liefst 9-2. Een flinke uitdaging en een mooi moment om te kijken waar we nu staan.  

Om 08:45 uur trapten we af in Alkmaar. Na een snelle 1-0 achterstand wisten we de score om te buigen naar een 3-1 voorsprong. Alle spelers waren goed bij de les, werkten hard en we waren eigenlijk gewoon wat beter dan de tegenstander. We speelden overigens met vijf spelers en een keeper. Wat inhoudt dat we drie wissels hadden. Voor het mooie net iets te veel. We hebben wel wedstrijden gespeeld met een veldspeler meer maar dat was eerder nadelig dan voordelig. Een wissel minder is leuk maar het was wel voller in het veld en we moesten een tegenstander extra passeren. Dus ook vandaag hadden we een groot veld en lekker de ruimte.

 20220521_Bergen_JO9-02.jpg

Tot het einde aan toe bleef iedereen goed zijn best doen. En dat resulteerde in een dik verdiende 9-6 overwinning. Heel knap van de mannen! Allemaal stuk voor stuk hard gewerkt, goed geluisterd naar de aanwijzingen en natuurlijk zelf gewoon goed gevoetbald! 

Na afloop allemaal blije gezichten en trotse coaches en ouders en andere supporters. 

Beide coaches bedanken alle ouders voor het enthousiasme en aanwezigheid bij de wedstrijden, natuurlijk ook de andere supporters en de trainers en andere mensen van de club die elke week er weer in slagen de mannen lekker te laten voetballen. En als laatste maar zeker niet de minste natuurlijk de spelers zelf! Wij als coaches hebben genoten van jullie mannen! 

De coaches

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!