Hofski’s Reutels, terug van weggeweest

26 mei 2022 9:45

Nog even en dan breekt het zomerreces weer aan. Vv Bergen staat helemaal safe, dus kunnen ze vrijuit voetballen. Alleen het hoogtepunt is Feijenoord met de finale. Een prestatie dat ze dit hebben weten te bereiken. Bij mezelf gaat de tijd weer een heel stuk terug.

Ik ben naar de wedstrijd geweest van Feijenoord tegen Celtic in Milaan. Toen was Feijenoord de eerste club uit ons voetbal-minnend land, die de Europa Cup 1 won. We waren met vier man van een kaartclub. Na de gewonnen wedstrijd ben ik toch maar Milaan in gegaan. Me maten kwijt. Zij waren de volgende ochtend weer terug op Zestienhoven. Ik kwam pas ’s avonds laat terug op Schiphol, maar enorm genoten. Ik zeg altijd: eens kom je weer thuis.

Het leven moet wel wat inhoud hebben gehad als je de leeftijd krijgt dat sommigen heel voorzichtig beginnen te wijzen naar verzorgingstehuis Avondrood.. Voorlopig ben ik daar nog niet aan toe, maar soms voordat je er zelf niets aan kan doen, zit je daar.

Op De Kiefthoek dunt het ook steeds meer uit wat betreft even bijpraten en napraten, maar zolang ik er plezier aan beleef, blijf ik De Kiefthoek bezoeken voor konkeltijd. Dat is altijd positiever dan thuis zitten, voor de buis, ofschoon het afgelopen zondag toch wel smullen was met de Grote Prijs van Spanje. Na diverse tegenslagen had Max dan toch een keer geluk! Nog wel viel regelmatig zijn achtervleugel uit, maar hij wist uiteindelijk toch de winst te pakken en staat nu weer bovenaan bij het WK, waar we toch trots op mogen zijn.

De kreet van Hofski:

“Sport op het gebied van mechaniek,
soms een topper, soms doodziek.”

Hofski,
25-mei-2022.