Sterk seizoen Bergen 2

31 mei 2022 14:15

Bergen 2 is bezig met een sterk seizoen. Dit team opereert meestal in de schaduw van Bergen 1. Toch is men er dit seizoen in geslaagd met een vaste kern en de inbreng van veel jeugdspelers een verdienstelijke tweede plaats te behalen in de reserve derde klasse. Met de begeleiders Marc Schouten en Han Visscher liep het allemaal prima. Voor komend seizoen hoopt men nog op een goede trainer die het team nog wat op kan stuwen. De rek is er nog niet uit.

Een tweede elftal is doorgaans een team dat als het om de teamsamenstelling gaat vaak afhankelijk is van de ontwikkelingen bij het vlaggenschip. Bij Bergen is dit niet veel anders. Blessures, vakanties of andere redenen van afwezigheid van spelers bij Bergen 1 hebben ook dit seizoen weer geleid tot wisselingen in de opstelling bij Bergen 2. Ook afwezigen binnen het eigen team zorgden er nog wel eens voor dat een flink beroep op het improvisatievermogen van de begeleiding gedaan moest worden. Gelukkig waren veel gretige spelers van JO19 (en soms ook spelers van JO17) bereid de opengevallen plekken in te nemen. Het aantal gebruikte spelers was ook dit seizoen weer groot te noemen.

Het team bevat gelukkig een harde kern van spelers. Samen met de vele youngsters die dit seizoen hun opwachting in Bergen 2 hebben gemaakt, werd er een leuk seizoen van gemaakt. Doordat bij de jeugd het team van Bergen JO19-2 al vroeg werd opgeheven, kon begeleider Marc Schouten de overstap maken naar de zondagselectie. Marc nam zoon Mick mee en dit was een prima keeper die afwisselend met Tijn Duin de positie onder de lat innam. Ook hoofd VTZ Han Visscher was bij de begeleiding van het team nadrukkelijk betrokken. Doordat voor de start van het seizoen geen bekwame trainer gevonden kon worden, hielp Han op de donderdagen mee bij de trainingen en hier maakte Han geen half werk van. Ook de coaching tijdens de wedstrijden werd in de meeste gevallen door Han gedaan.

Zoals elk seizoen heb je wel een aantal ongelukkige wedstrijden waarbij je achteraf zegt dat er mogelijk meer in gezeten had. Ook had Bergen 2 weer een paar wedstrijden waarbij men goed is weggekomen. Organisatorisch had Bergen 2 het dit seizoen prima op orde en er zijn niet veel wedstrijden geweest waarin men niet met een representatief team aan de aftrap heeft gestaan. Door op tijd invallers te zoeken bij de jeugdteams, kon volwaardig de strijd met de tegenstanders worden aangegaan. Dit bevorderde zeker het voetbalplezier van alle spelers en er stond nagenoeg alle wedstrijden een hecht collectief in het veld.

Dit seizoen werden tot nu toe 4 nederlagen geleden. Thuis verloor men van VVW 3 (1-4) en JVC 2 (0-2) terwijl men uit verloor van Enkhuizen 2 (dat met nagenoeg het volledige eerste team speelde) en kampioen Schagen United 2 (2-1). Met moest tegen Alcmaria 2 en JVC 2 gelijke spelen toestaan (beide keren 3-3) terwijl de overige wedstrijden winnend werden afgesloten. Door deze resultaten wist men achter Schagen United 2 een verdienstelijke tweede plaats te behalen, Met de wedstrijd tegen kampioen Schagen United 2 (tweede pinksterdag) nog op het programma, kan men spreken van een geslaagd seizoen. Een seizoen waarin men sinds de fusie nog nooit zo hoog geëindigd is.

In het nieuwe seizoen zullen acht spelers uit de JO19-1 de overstap naar de zondagselectie maken. Deze spelers hebben gedurende hun periode in de jeugd altijd op hoofdklasseniveau gespeeld dus moet het geen probleem zijn ook in de seniorenselectie goed voor de dag te komen. Er zal dan ook voor Bergen 2 ingeschreven worden voor de reserve tweede klasse waardoor ook voor dit team weer een flinke uitdaging staat te wachten. Marc Schouten zal de begeleiding weer op zich nemen. Er wordt nog gezocht naar een ambitieuze trainer die een uitdaging ziet om jonge voetballers te begeleiden. Han Visscher is het aanspreekpunt voor geïnteresseerden. Han zelf zal zich komend seizoen binnen vvBergen gaan bezig houden met de begeleiding van onze jeugdtrainers. Ook komend seizoen liggen er bij vvBergen voor iedereen weer genoeg uitdagingen klaar.

Op maandag 6 juni speelt Bergen 2 om 11.30 uur tegen kampioen Schagen United 2. Om 12.30 uur zal het vrouwenteam van vvBergen proberen te plaatsen voor de nacompetitie voor een plaats in de eerste klasse. Bergen 1 sluit om 14.30 uur de voetbalmaandag af tegen Sporting Krommenie. Voor de voetballiefhebbers dus een mooie tweede pinksterdag.