Bergen sluit competitie met overwinning af

6 juni 2022 22:45

Bergen heeft op de laatste competitiedag een 3-2 overwinning geboekt tegen Sporting Krommenie. De ploeg van trainer Lennart Loorbach had een moeizame start maar ging naarmate de wedstrijd vorderde steeds scherper spelen waardoor men met een 2-1 voorsprong de rust in ging. Na de rust scoorden beide ploegen nog een keer waardoor Bergen met 3-2 aan het langste eind trok.

De uitwedstrijd tegen Meervogels moest ik aan me voorbij laten gaan. Bij een gebrek aan een wedstrijdverslag dachten enkele lezers dat ik, gezien mijn laatste bijdrage, was overgestapt naar de showbizzjournalistiek, maar dit is allerminst het geval. Tegen Meervogels wist Bergen een 2-0 achterstand goed te maken en uiteindelijk toch nog een puntje uit Akersloot mee te nemen (2-2) Geen slecht resultaat als je de positie op de ranglijst bekijkt.

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen was tegen Sporting Krommenie dat nog een kansje op nacompetitievoetbal had. Bij de uitwedstrijd kwam Bergen er grote delen van de wedstrijd niet aan te pas dus konden de roodhemden de borst nat maken tijdens deze laatste competitiewedstrijd op De Kiefthoek van dit seizoen. Bergentrainer Lennart Loorbach had deze keer drie JO19-spelers in de basisopstelling opgenomen. Op de rechtsbuitenplaats mocht Tyron Onofra na een goede invalbeurt tegen Meervogels het vanaf de aftrap proberen. Verder waren er weinig verrassingen te noteren. Op het voor Bergen ongebruikelijke tijdstip van 14.30 uur werd onder leiding van scheidsrechter Schaap (zijn leeftijd inschattende was hij nog niet door de wol geverfd) afgetrapt.

Bergen begon deze wedstrijd niet al te scherp. De weersomstandigheden zullen ongetwijfeld een rol hebben gespeeld maar er waren in de beginfase de nodige foutjes te noteren en het consequent uitvoeren van de benodigde handelingen werd nogal eens vergeten waardoor van een moeizame beginfase gesproken kon worden. Veel coaching vanaf de kant en helaas nog steeds niet vanuit het veld was weer erg noodzakelijk. Na zeven minuten moest de onfortuinlijke Tyron Onofra vervangen worden door Milo de Vet wat een aardige streep door de rekening was. Na 27 minuten kwamen de gasten op 0-1 na een flinke fout bij de gastheren. Alleen de cadeauverpakking ontbrak. Ook hierna kreeg Sporting Krommenie nog twee grote kansen die niet benut werden.

Bergen kwam beter in de wedstrijd. De duels werden wat feller en scherper aangegaan waardoor de tegenstander gedwongen werd wat sneller te handelen. Na 36 minuten kwam Bergen langszij. Een corner vanaf rechts werd in eerste instantie nog weggewerkt maar Tijn de Boer stond net als twee keer in de uitwedstrijd tegen Hollandia T op de juiste plaats om af te drukken (1-1). Bergen probeerde door te drukken en een vlammend schot van Stijn Vrasdonk werd door de Sportingdoelman ternauwernood uit de hoek getikt. Twee minuten voor rust was het wel raak toen een Bergeninzet door de doelman van de gasten in eerste instantie werd gekeerd waarbij de bal voor de voeten van Noah Robles viel die geen moeite had de 2-1 ruststand op het scorebord te zetten.

Bergen verscheen ongewijzigd aan de aftrap van de tweede helft en arbiter Schaap had tijdens de rust ook de wollen vacht van het nodige vocht ontdaan. De gasten uit Krommenie lieten hun intenties meteen zien en Bergen werd wat naar achteren gedrongen maar kwam de beginfase goed door. In het centrum van de verdediging herstelde Daan Oldenburg zich goed van zijn moeizame start en won veel duels. Ook in de tweede helft was op een drijfnatte Kiefthoek weer veel strijd te zien. Na 69 minuten werd Noah Robles op rechts goed aangespeeld en speelde zich goed vrij. Zijn lage diagonale inzet was de Krommeniedoelman te machtig (3-1). Bergen probeerde de wedstrijd over de streep te trekken maar kende toch nog een angstige slotfase toen drie minuten voor tijd een voorzet vanaf rechts bij de tweede paal binnen viel (3-2). Na enkele minuten blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter Schaap beide teams de zomerstop in.

Na deze laatste competitiewedstrijd wacht Bergen op zaterdag 25 juni nog een wedstrijd tegen Jong AZ (aanvang 16.00 uur op De Kiefthoek). Hierna kan men zich na de zomervakantie weer volledig op het nieuwe seizoen gaan richten. De verwachting is dat er niet al te veel verschuivingen binnen de selectie zullen voordoen. Vanuit de jeugd zullen wat spelers doorstromen en het is niet te verwachten dat van buitenaf spelers richting De Kiefthoek zullen komen. Wel wordt na afloop afscheid genomen van grensrechter Ben en verzorger Nikita die uiteraard bedankt worden voor hun inzet en vanuit bestuur en selectie nog wel een apart afscheid krijgen.

NB Na de laatste wedstrijd moest ik de afterparty helaas aan mij voorbij laten gaan omdat op een andere locatie de hapjes en drankjes alweer op mij stonden te wachten.