Zaalvoetbalseizoen ook weer ten einde

11 juni 2022 13:45


Ook het zaalvoetbalseizoen 2021/2022 is weer ten einde. In tegenstelling tot voorgaande seizoenen hebben we dit seizoen, op een korte onderbreking na, wel af kunnen maken. Alle teams hebben weer hun best gedaan om de huid zo duur mogelijk te verkopen en dat lukte bij de een wat beter dan de ander. Hieronder een korte terugblik en een vooruitblik op het nieuwe zaalvoetbalseizoen.

We begonnen het seizoen 2021/2022 met 2 jeugdteams, 3 heren seniorenteams en 2 veteranenteams. Als we terugkijken werden beide jeugdteams kampioen in de najaarsreeks en werden na de winterbreak wat sterker ingedeeld wat duidelijk aan de resultaten te merken was. Bij de seniorenteams werd Bergen 1 kampioen en hadden de routiniers van Bergen 2 het in een kleine poule met tegenstanders die men meerdere keren trof vrij lastig. De jeugdige ploeg van Bergen 3 eindigde keurig in de middenmoot. Beide veteranenteams deden het redelijk waarbij Vet1 zo nu en dan toch wat personele problemen kende.

De inschrijving voor het nieuwe zaalvoetbalseizoen is op 7 juni gesloten. Er wordt nogal eens gevraagd waarom dit zo vroeg gebeurt. De KNVB moet namelijk de sporthallen op tijd reserveren omdat er meer kapers op de kust zijn. Hierdoor kan men een goed competitieverloop garanderen en komt men niet in de knel door gebrek aan zaalruimte.

Wedstrijdsecretaris Jan Erik Ooijevaar heeft voor het nieuwe seizoen 3 seniorenteams en 2 veteranenteams ingeschreven. Bovendien krijgt het jeugdzaalvoetbal bij Bergen een nieuwe impuls doordat Fritz Walter en Lisa de Groot een jongens onder 15-team gaan starten (JO14 blijkt in het zaalvoetbal niet mogelijk te zijn). Het oude JO19-2 wordt Bergen 3 en een aantal jongens van JO19-1 stroomt door naar Bergen 1. De contactpersonen voor het nieuwe seizoen:

  • Bergen 1 (Twan Schouten)
  • Bergen 2 (Lucas Wouters)
  • Bergen 3 (Raul Hulshoff)
  • Bergen 35+1 (Seth van der Geest)
  • Bergen 35+2 (Bert Dekker)
  • Bergen JO15 (Fritz Walter/Lisa de Groot)


Er zou ook nog sprake zijn van de start van een vrouwenteam maar aangezien zich slechts vier dames hebben aangemeld, is er (nog?) geen vrouwenteam ingeschreven voor het nieuwe seizoen. Mochten er toch nog wat aanmeldingen komen, kunnen we alsnog proberen een team in te schrijven voor het nieuwe seizoen.

Voor zover bekend zijn de meeste teams wat het aantal beschikbare spelers betreft goed bezet. Bergen 3 zou mogelijk nog een of twee nieuwe jeugdige talenten kunnen gebruiken. Het is raadzaam even contact op te nemen met de contactpersoon van het betreffende team om na te gaan of er in het betreffende team nog ruimte is.

Voor de liefhebbers heb ik ook nog even de rangen en standen van het seizoen 2021/2022 bijgevoegd. Mogelijk bieden deze cijfers een inspiratiebron om het in het komende seizoen weer beter te gaan doen. De rangen en standen zijn HIER te raadplegen.

Peter Staadegaard

Zaalvoetbalteam.jpg

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!