Vrouwen- en meisjesnieuws

13 juni 2022 18:45

De vrouwen en meisjes van onze club hebben ook hun laatste wedstrijden weer gespeeld. Met behulp van hun enthousiaste begeleiders en trainers werden weer vele wedstrijden gespeeld. In sommige leeftijdsgroepen was het zo nu en dan, gezien de leeftijden van de speelsters een hele klus het allemaal passend te krijgen. Uiteindelijk is het toch allemaal weer gelukt en kon de strijd met de tegenstanders worden aangegaan. Hieronder even wat highlights van het afgelopen seizoen.

Het vrouwenteam van Bergen startte onder leiding van Dick en Edwin vol ambitie aan het nieuwe seizoen. De start was hoopvol, maar al snel kreeg men te maken met veel zaken die de stabiliteit van het team niet ten goede kwamen. Blessures vormden de grootste boosdoener. Naast Demi V was de blessure van keepster Dionne een probleem waar men het hele seizoen mee heeft getobd. Diverse noodverbanden werden uit de kast getrokken, maar de oplossingen bleken steeds weer van tijdelijke aard te zijn. Na een wisselvallig seizoen wist men toch nog op de vierde plaats te eindigen waardoor men zich plaatste voor nacompetitievoetbal voor een plaats in de eerste klasse.

Team G W G V P V T
1 ADO '20 VR1 20 19 1 0 58 88 21
2 Always Forward VR1 20 11 4 5 37 57 25
3 DWOW Vr1 20 11 3 6 36 48 29
4 V.V. Bergen VR1 20 11 3 6 36 42 38
5 Hillegom sv VR1 20 9 5 6 32 52 44
6 KFC VR1 20 9 3 8 30 41 29
7 Overbos  sv. VR1 20 8 2 10 26 48 41
8 Medemblik FC Vr1 20 7 0 13 21 38 71
9 Limmen Vr1 20 4 2 14 14 36 67
10 EMM'21 VR1 20 4 2 14 14 21 65
11 WSV 1930 VR1 20 2 5 13 11 27 68

De voetbalbond had het niet makkelijk gemaakt voor het team van Edwin en Dick. Men mocht afreizen naar het Brabantse Roosendaal om daar de strijd aan te gaan met BSC. Twee uur in de auto heen en twee uur terug. Brabantse nachten zijn niet alleen lang, autoritten naar Brabant mogen er ook zijn. De animo bij andere clubs voor de nacompetitiewedstrijden was niet groot omdat bij de andere twee in deze nacompetitie vastgestelde wedstrijden de bezoekende verenigingen niet zijn opgekomen. Je moet er wat voor over hebben om in de eerste klasse te kunnen voetballen.

In de wedstrijd deed Bergen niets onder voor de Brabantse formatie. Bij een 0-0 stand kreeg Bergen zelfs de kans om op voorsprong te komen maar de toegekende penalty werd door de uitstekende keepster van de thuisploeg gestopt. Niet lang hierna benutte BSC wel een van de weinige kansen waardoor Bergen ongelukkig op achterstand kwam. Het zelf benutten van de kansen was een groot probleem. In de slotfase kon de ploeg uit Roosendaal die enkele routiniers herbergde op 2-0 komen waarmee de wedstrijd beslist was en Bergen zich mocht opmaken voor de verre terugrit en het nieuwe seizoen.

Bergen had het afgelopen seizoen een MO17, 2 MO15 en een MO11-team in de competitie. De sfeer bij de meidenteams zit er doorgaans goed in. Doorgaans spelen de meisjes tot hun tiende met de jongens mee. Vanaf de MO11 kunnen doorgaans meisjesteams worden gevormd. Het is vaak weer een puzzel om genoeg meisjes te vinden die een eigen meidenteam kunnen vormen. Dit jaar hadden we geen MO13-team waardoor een aantal meisjes in de MO15 terecht kwam en het hier uitstekend deed. Alle meidenteams zij de uitdagingen weer aangegaan en deden lekker mee in hun competities.

Voor de volledigheid HIER de standen van onze meidenteams.

We ontvingen van de PR-vrouw van MO15-1 nog een foto van een trots team dat bij het Stefanie van der Gragttoernooi bij Reiger boys de eerste prijs pakte. Na de poulewedstrijden goed te zijn doorgekomen, had Bergen in de halve finale een penaltykiller tussen de palen staan die de finaleplaats veilig stelde. In de spannende finale won Bergen uiteindelijk nipt met 2-1. Hieronder de foto van het stralende Bergen MO15-team.

20220612_MO15-1_wint_toernooi.jpg

Ook in het nieuwe seizoen zal vanuit de vereniging weer geprobeerd worden onze vrouwen- en meisjesteams optimaal te ondersteunen bij de beoefening van hun favoriete sport. Zo zijn er plannen om het MO17-team niet als MO19-team in te schrijven maar als MO20-team en gelijk te laten trainen met het vrouwenteam van de vereniging. Ook de jeugdteams zullen weer de aandacht krijgen die ze verdienen, maar hier zijn natuurlijk wel vrijwilligers voor nodig.

Voor het nieuwe seizoen zijn nieuwe speelsters voor onze vrouwen- en meisjesteams weer van harte welkom. We zoeken niet alleen meiden met sportieve ambities, maar ook meiden die op een gezellige manier willen komen trainen en voetballen zijn van harte welkom.

Aanmelden kan via het digitale aanmeldingsformulier op onze website. Na aanmelding ontvang je een bevestiging en krijgen nieuwe jeugdleden de nodige informatie over de vereniging meegestuurd.