Hofski’s Reutels, terug van weggeweest

18 juni 2022 12:15


Het was met de Pinkster op zijn Hollands gezegd echt Hollands baggerweer. Doch ons vlaggenschip sloot in een thuiswedstrijd winnend af. Daarna muziek in de kantine die in het begin zo knetterhard aanstond, met een dreun op de achtergrond, waar je vullingen van uit je gebit vallen. Maar ja, bij de jeugd gaat het niet zodanig om de muziek, als het maar hard is. Misschien is dat ook de constatering dat ik minder jong ben.

Afgelopen tijd in Gambia werd daar gestreden om de Afrika Cup. Met landen als Marokko, Ivoorkust, Kaapverdië, etc. Gambia hield vrij lang stand, doch moest buigen voor Kameroen. De uiteindelijke winnaar werd het buurland van Gambia: Senegal. De komende tegenstander van Oranje, deze herfst. Als meneer Van Gaal nog informatie nodig heeft, ben ik ik gaarne bereid dat te doen. Of hij er wat mee kan leg ik volledig op het bordje van onze bondscoach.

Maar het is nog een heel stuk te gaan tot de wereldkampioenschappen. Het enthousiasme in die landen voor de voetbal is toppie. Dames gillen, menig café met televisie ging uit zijn dak, en dan merk je wel dat in die landen een ander temperament heerst. Echter buiten de voetbal worden er niet veel andere sporten bedreven. Atletiek of wielrennen. Het heeft ook met de daar heersende temperatuur te maken. Misschien dat ze nog een keer met watersporten beginnen, want de zee is top en de temperatuur daarvan is niks mis mee.

Allen een geslaagde zomer en tot het nieuwe seizoen!

De kreet van Hofski:
“Voetbal zal ons niet verblijden,
Mooie kans voor andere tijden.”

Hofski,
13-juni-2022.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!