Bergen 1 sluit seizoen af met leuke wedstrijd tegen Jong AZ

26 juni 2022 10:15

Nadat de competitie enkele weken geleden in de stromende regen werd afgesloten, mocht Bergen 1 als toetje het seizoen afsluiten met een vriendschappelijke wedstrijd tegen Jong AZ. Deze keer werd gespeeld onder zomerse omstandigheden wat een leuke krachtmeting opleverde. Na een ruststand van 0-2 werd het uiteindelijk 1-6 voor de jeugdige profs.

De organisatie had er alles aan gedaan om er een leuke happening van te maken en hiervoor moest veel werk worden verzet. De wedstrijd moest op ‘echt’ gras worden gespeeld waardoor het Bergense B-veld met hulp van AZ flink onder handen werd genomen en werd omgevormd tot een waar biljartlaken. Ook om het veld werden reclameborden opgehangen en ook werd een stellage voor de cameraman van AZ opgebouwd. De bezetting van de kantinedienst was flink opgeschaald en in de bestuurskamer was een ontvangstruimte voor officials en bestuursleden gemaakt. Ook na afloop speelde een band waardoor de nazit wat werd veraangenaamd.

20220625_Bergen-Jong_AZ_05.jpg

Naast een groot contigent aan spelers die in verschillende kleedkamers werden ondergebracht, had AZ ook de nodige stewards en securitymedewerkers naar Bergen gestuurd. De spelersbus van AZ trok natuurlijk weer veel bekijks van jeugdige voetballiefhebbers. Ook de deskundige arbitrage werd door AZ verzorgd. Voorafgaand aan de wedstrijd weer het nodige siervuurwerk en natuurlijk mochten de jongste pupillen van onze club aan de hand van de spelers het veld op wat natuurlijk een hele belevenis is.

20220625_Bergen-Jong_AZ_06.jpg

Bergentrainer Lennart Loorbach (volgend seizoen zal Gerrie Jansen hem assisteren) begon de wedstrijd met spelers die we ook het afgelopen seizoen veelvuldig aan het werk hebben gezien. Jong AZ heeft de training voor het nieuwe seizoen alweer hervat terwijl Bergen de trainingen juist aan het afbouwen is. Je zou kunnen verwachten dat hierdoor de intensiteit van de wedstrijd wel wat lager zou liggen, maar beide ploegen lieten duidelijk zien dat ze er zin in hadden.

20220625_Bergen-Jong_AZ_08.jpg

Het initiatief lag vanaf de aftrap duidelijk bij AZ maar Bergen was absoluut niet van plan een muur op te bouwen en probeerde waar het mogelijk was ook aan voetballen toe te komen. Na een vroege goal van AZ hield Bergen lang stand en de AZ-doelman moest zelfs een reis naar de bovenhoek maken om de gelijkmaker te voorkomen. Vijf minuten voor rust moest Bergendoelman Jop van Vlaanderen toch capituleren op een hard diagonaal schot vanaf rechts. De 0-2 ruststand gaf aan dat Bergen de huid in het eerste bedrijf duur had verkocht.

20220625_Bergen-Jong_AZ_07.jpg

De tweede helft stond in het teken van vele wissels die aan beide kanten werden doorgevoerd. Bij Bergen zagen we onder andere Rowdy en Milo de Vet hun opwachting maken. Ook de van Vrone overgekomen Maarten Kraak mocht zijn eerste vlieguren in het Bergenshirt maken. In het Bergendoel zagen we Tijn Duin ook nog een klein halfuurtje zijn kunsten vertonen. Nadat Jong AZ ook in de tweede helft een snelle goal had gemaakt, liep het hierna uit naar 0-6. Vlak voor tijd mocht invaller Milo de Vet voor Bergen de eer redden en de 1-6 scoren.

Jong AZ wordt bedankt voor de aangename voetbalmiddag en veel succes gewenst in de competitie,. De spelers en begeleiders van Bergen gaan nu op vakantie terwijl Jong AZ zich op gaat maken voor een grote reeks oefenwedstrijden in de maand juli

Cor Dekker maakte een sfeerreportage die HIER te zien is

Sandra Groot wordt bedankt voor de foto's