Seniorenselectie start 31 juli met voorbereiding op nieuwe seizoen

7 juli 2022 22:45

Het voetbalseizoen is nog nauwelijks afgelopen of de voorbereiding op het nieuwe seizoen gaat al weer van start. De selectie van Bergen zal al op zondag 31 juli starten met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Door vakanties zullen nog veel spelers ontbreken, maar in de aanloop naar de oefenwedstrijden wordt er naar gestreefd zoveel mogelijk fitte spelers aan de aftrap te hebben.

De selectie van Bergen gaat dit seizoen van start met 37 spelers voor twee elftallen. Hier zitten vier keepers bij (dit is wel eens anders geweest). Dit lijkt misschien veel, maar de praktijk heeft uitgewezen dat een brede selectie echt nodig is om het seizoen probleemloos door te komen. Komend seizoen zijn veel doorgestroomde spelers uit de JO19 te verwelkomen. Hiernaast verwelkomen we Maarten Kraak (Vrone) en Thom de Vries (Kolping boys) die we veel succes en spelplezier toewensen bij onze vereniging. Ook Nick Dekker is na een sabbatical year ook weer terug in de Bergenselectie.

De complete selectie voor het seizoen 2022/2023 is HIER te zien.

De training  zal het komend seizoen in handen zijn van Lennart Loorbach (Hoofdtrainer en coach Bergen 1) en Gerrie Jansen (assistent en coach Bergen 2). Teambegeleiders zijn Dennis Schuitmaker en Ruud Reinders (Bergen 1) en Marc Schouten en Tim Mooij (Bergen 2). De keepers zullen komend seizoen weer door Chris Ouwendijk worden getraind. Als verzorger zal Joeri Korthof Nikita Vennik opvolgen.

20211121_Saenden-Bergen_13.jpg

Voor het nieuwe voetbalseizoen liggen weer mooie uitdagingen te wachten. Bergen 1 zal ongetwijfeld proberen de negende plek van het afgelopen seizoen te verbeteren. Het team zal wel wat stabieler moeten worden omdat men in sommige wedstrijden de punten wel heel makkelijk weg gaf. Hopelijk kan Bergen 2 komend seizoen in een wat vastere samenstelling spelen waardoor men in de reserve tweede klasse lekker aan de bak kan. De verwachting is dat er het komende seizoen wat minder een beroep gedaan zal worden op de spelers uit de JO19-groep. Maar je weet het maar nooit.

De voorbereiding op het nieuwe seizoen bevat voor de Bergenselectie weer veel trainingen en een aantal oefenwedstrijden. Omdat trainer Lennart aan zijn tweede seizoen begint, kent hij de meeste spelers al wat beter. Ook heeft hij al kennis gemaakt met de spelers die overgekomen zijn vanuit de JO19 omdat velen van hen het afgelopen seizoen al regelmatig hebben meegespeeld. Natuurlijk zijn er altijd weer spelers die de trainer gaan verrassen, maar de verwachting is dat er vrij snel tot vaste teams gekomen kan worden. In de voorbereiding zal er nog wel wat worden geschoven omdat iedereen natuurlijk de kans moet krijgen om te laten zien wat hij in de mars heeft. Ook de afwezigheid van sommige spelers wegens vakanties speelt hierbij natuurlijk een rol. Er is een voorbereidingsschema gemaakt met daarin de trainingen en oefenwedstrijden voorafgaande aan de eerste competitiewedstrijd. Na de start van de competitie wordt het vaste trainingsschema weer aangehouden.

Het voorbereidingsschema is HIER te zien.

20220529_Meervogels-Bergen_07.jpg

De competitie-indeling voor het nieuwe seizoen is inmiddels ook afgegeven door de KNVB. Opvallend is dat er een aantal nieuwe ploegen is te zien en ook een aantal oude bekenden. Waarom Egmondia weer in de derde klasse is ingedeeld en Geelzwart in de vierde klasse is mij onduidelijk, maar hier zal spoedig een antwoord op gaan komen.

Update
Inmiddels is duidelijk geworden dat er bij de voetbalbond nog een onjuiste uitslag in de computer zat van de nacompetitiewedstrijd van Egmondia tegen Geel Zwart. De KNVB heeft dit inmiddels gecorrigeerd maar zal Geel Zwart waarschijnlijk in 3A indelen en heeft Egmondia inmiddels uit onze poule gehaald.

Bergen 2 zal het komende seizoen veel naar West Friesland moeten afreizen met uitdagende tegenstanders.

Team Voorkeurstijd   Team Voorkeurstijd
Alcmaria Victrix 1 14:00   AFC 34 2 11:15
Con Zelo 1 14:00   Schagen United 2 11:30
Hollandia T 1 14:00   Hollandia T 2 11:00
Koedijk 1 14:00   JVC 2 11:00
Zeevogels 1 14:00   Zeevogels 2 11:00
V.V. Bergen 14:00   FC Den Helder 2 11:00
Meervogels 31 1 14:00   SEW 2 11:30
Limmen 1 14:00   VVS 46 2 11:30
Hugo Boys 1 14:00   Grasshoppers 2 11:30
Rijp (de) 1 14:30   Spirit'30 2 11:00
Ilpendam 1 14:00   HSV 3 12:00
Purmerend 1 14:00   Kleine Sluis 2 11:30
      V.V. Bergen 2 11:30
      s.v. Enkhuizen 2 11:30

Aan het begin van het seizoen is het altijd weer leuk om de nodige vragen te stellen waar aan het einde van het seizoen dan hopelijk weer een positief antwoord moet komen. Deze keer maar eens antwoord op de volgende vragen:

1. Zal Bergen 1 zich komend seizoen wat makkelijker handhaven in de derde klasse dan het afgelopen seizoen?
  2. Gaat Bergen 2 verbazen in de reserve tweede klasse?
  3. Zijn er komend seizoen nog bekerstuntjes te verwachten?
  4. Zal het kerstdiner voor de selectie dit jaar wel doorgaan?

We kijken weer uit naar de start van het nieuwe seizoen!