Ook vrouwenselectie weer gedreven het nieuwe seizoen in

8 juli 2022 15:30

Ook het vrouwenteam van Bergen gaat er weer volop tegenaan in het nieuwe seizoen. Nadat men in het afgelopen seizoen vooral in de slotfase tegen wat zeperds aanliep, gaat men weer vol goede moed van start. Naast de nodige trainingen op De Kiefthoek zal men ook in Limburg de zweetdruppeltjes weer laten vloeien tijdens een waar trainingskamp. Het programma is bijgevoegd. Ook de competitie-indeling is bekend en ook enkele nieuwe speelsters stellen zich graag voor.

Ook de vrouwenselectie van Bergen zal het komende seizoen weer enkele nieuwe speelsters verwelkomen die zich graag even willen voorstellen.

Dhara Bok
Ik ben Dhara, 20 jaar en kom uit Bergen. Ik heb mij in de jeugd van Berdos meisjes een aantal jaren mogen ontwikkelen tot een volgende stap. De opleiding bij Telstar vrouwen/V.V. Alkmaar en voetballen bij de jongens V.V.Bergen. Ook heb ik de fantastische meiden onder 13 bij V.V.Bergen mogen coachen en trainen en zijn we dat seizoen  met het team kampioen geworden in de competitie en op toernooien.  Daarna heb ik de overstap gemaakt naar Dames Reiger boys waar ik een aantal mooie seizoenen heb gehad en we prijzen hebben gewonnen waaronder Nederlands kampioen. Na mijn kruisband blessure, heb ik hersteld bij Reiger boys en daarna besloten om te gaan reizen en daarop te focussen. Begin September ben ik terug en kijk er naar uit om weer te gaan voetballen bij VV Bergen.

Bok_Dhara_1.jpg

Pascale Polonio
Hoi hoi ik ben Pascale, 17 jaar en kom uit Alkmaar. Toen ik 5 jaar oud was ben ik begonnen tussen de jongen bij Kolping boys. Ik heb dit lang vol gehouden tot dat ik gevraagd werd om bij de meiden te komen voetballen. In eerste instantie wilde ik dit niet, maar ben ik het toch gaan doen. Het avontuur bij de meiden van Kolping boys was van korte duur. Het werd namelijk tijd om naar de middelbare school te gaan. Dit werd het OSG Willemblaeu met een voetbalacademie. Ik had mijzelf daarvoor opgeven en al gauw werd er een team samengesteld door Vv Alkmaar. Ik heb hier met heel veel plezier mogen voetballen en waren het leerzame jaren. Halverwege het seizoen van de beloften heb ik ervoor gekozen om te stoppen en terug te gaan naar Kolping boys. Hier ook weer gestopt en nu kijk ik er naar uit om er een mooi seizoen van te maken bij V.V. Bergen. Met dank aan Jessie en Puck 😄

Polonio_Pascale_1.jpg

Lean Hamburg
Ik ben Lean, 21 jaar en ik kom uit Julianadorp. Ik voetbal al bij JVC sinds ik 8 jaar ben. Mijn team gaat waarschijnlijk stoppen dit seizoen omdat we te weinig meiden hebben. Ik wil graag blijven voetballen op het veld, daarom wil ik misschien de overstap maken naar VV Bergen. Ik voetbal ook bij Zeemacht in de zaal met Lara en Chantal. Wij spelen sinds kort in de Eredivisie.  Ik werk in de zorg, dus het is soms lastig te combineren met het voetballen. Ik hoop op mijn nieuwe afdeling een flexibele roosteraar te krijgen, zodat ik de meeste wedstrijden mee kan doen.

Hamburg_Lean_1.jpg

Tijdens het afgelopen seizoen zijn keepster Marja Boender en Idabel Nijland al bij het vrouwenteam van Bergen komen voetballen. Mogelijk komt komend seizoen ook Lot Oeldrich het vrouwenteam van Bergen nog versterken. Zij speelde het afgelopen seizoen bij de jongens onder 17 van Bergen.

Ook het komende seizoen zullen Dick van Stralen (trainer/coach) en Edwin Steinz (assistent trainer) weer voor de begeleiding zorgen. De heren kennende zal de begeleiding weer met de nodige gedrevenheid plaats vinden.

De eerste training staat gepland op dinsdag 2 augustus. Tot de start van het trainingskamp dat op 19 augustus begint zal maar liefst acht keer worden getraind. Tijdens het trainingskamp is nog een oefenwedstrijd gepland tegen een jongens O15-team. Na terugkomst weer veel trainen en daarna de eerste bekerwedstrijd.

Het voorbereidingsprogramma van de vrouwenselectie is HIER te bekijken.

De competitie-indeling voor het nieuwe seizoen is ook bekend. Bergen treft komend seizoen vier nieuwe ploegen terwijl de rest van de tegenstanders oude bekenden zijn. De indeling voor het nieuwe seizoen met daarbij de voorkeurstijden voor de thuiswedstrijden van de tegenstanders.

Voorkeurstijd

Alliance 22 VR1

14:30

DWOW VR1

11:30

KFC VR1

Limmen VR1

11:30

Zaandijk VR1

10:00

RKDEO VR1

Medemblik VR1

Hillegom sv VR1

11:00

AFC VR1

13:15

V.V. Bergen VR1

12:30

Afgelopen seizoen speelde Bergen nacompetitie voor een plek in de eerste klasse. Doordat men in Roosendaal verloor van de plaatselijke trots, leek het erop dat de weg naar de eerste klasse was afgesloten. De nacompetitie liet zien dat drie van de zeven ploegen zich, al voordat ze een bal geraakt hadden, terugtrokken. Hierdoor kwam een plek vrij in de eerste klasse. Bij vvBergen is besloten om niet op het aanbod van de KNVB in te gaan om in de eerste klasse te gaan voetballen. Redenen hiervoor is dat men met jonge speelsters eerst een goed team wil vormen en dat men organisatorisch nog niet toe is om verre reizen te maken naar uitwedstrijden.

Iedereen wordt weer een spannend, sportief en hopelijk blessurevrij seizoen toegewenst,