Uit de oude doos: Bertha 44

16 juli 2022 11:15

In deze voetballoze periode waarin de kopij niet bepaald binnen stroomt, leek het ons een goede gedachte om eens wat zaken uit het verleden voorbij te laten komen. Tot het voetbal weer van start gaat, hebben we wat ‘komkommertijditems’ uit de oude doos verzameld. Tot het voetbal weer een beetje op gang gaat komen, zullen we wekelijks een item voorbij laten komen. In deze eerste aflevering Bertha 44.

In 1998 werd bij Berdos een flinke verbouwing uitgevoerd waarbij onder andere een wedstrijdsecretariaat, enkele kleedkamers, massageruimte  en een jeugdhonk werden aangebouwd. Hier hing een aardig kostenplaatje aan. Door een aantal acties werd geprobeerd dit te financieren. Een van deze acties was het inhuren van Bertha 44 die op het (toen nog echte) gras van het hoofdveld verzocht werd even een hoopje neer te leggen. De uitstoot van deze viervoeter was echter nihil waardoor er een loting aan te pas moest komen om de winnende kavelbezitters aan te wijzen. Als je de kranten tegenwoordig openslaat waarbij de stikstofuitstoot van de landbouwsector zeer actueel is, moet je toch wel weer terugdenken aan Bertha 44 (PS).

Het artikel is HIER te lezen.

Fries-Hollandse_koe.JPG