Bergenspelers Nederlands kampioen beachsoccer

25 juli 2022 13:00


Op zaterdag 23 en zondag 24 juli werden op het strand van Scheveningen de Nederlandse kampioenschappen beachsoccer gehouden. Bij het beachsoccer wordt gevoetbald in het zand waarbij de voetbalschoenen niet zijn toegestaan en men dus blootsvoets moet proberen de bal in het netje te krijgen. Op de zaterdag mochten de amateurs en enkele jeugdcategorie├źn hun kunsten vertonen terwijl op de zondag de eredivisie en de vrouwen waren geprogrammeerd. De seniorenselectie van vvBergen had ook een team geformeerd dat onder de naam van de sponsor Zeepaardje was ingeschreven.

In een poule met vier teams speelden de ploegen eenmaal tegen elkaar waarna de twee sterkste teams van de poule elkaar nogmaals troffen om de finalist aan te wijzen. De winnaar speelde tegen de poulewinnaar van de andere poule om zo tot de Nederlands kampioen te kunnen komen.

De poulefase verliep voor de Bergense ploeg allerminst gesmeerd. Men verloor met maar liefst 5-0 van BS Apeldoorn en kwam tegen BS Van Dik en Zonen niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Doordat men met 3-0 won van BS Klundert was er nog hoop om verder te komen. Zowel de ploeg van Bergen als BS Klundert hadden vier punten verzameld en ook het doelsaldo was gelijk. Omdat Bergen meer doelpunten had gescoord ging men verder naar de halve finale. Opnieuw was de ploeg van BS Apeldoorn de tegenstander. Dat men geleerd had van de stevige nederlaag uit de poulefase werd na een spannende wedstrijd wel duidelijk. Bergen trok met een 1-0 overwinning aan het langste eind en ging door naar de finale.

20220723_Beachsoccerkampioen.jpeg

De finale werd gespeeld tegen de winnaar van poule B en dit was BS Avenhorn. De finale was zeer spannend en aantrekkelijk. Beide teams streden voor elke meter zand. Er waren prachtige doelpunten te zien en ook de keepers lieten zien ook in het zand goed uit de voeten te kunnen. Na een verhitte strijd won Bergen uiteindelijk met 3-2. Aanvoerder Twan Schouten mocht na afloop de kampioenschaal in ontvangst nemen. Het voetbalseizoen is nog niet eens begonnen en de eerste prijs is al binnen. Dat gaat wat beloven.

Peter Staadegaard (met dank aan Twan Schouten voor de input)

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!