Uit de oude doos: Berdosveiling

5 augustus 2022 15:00


In deze voetballoze periode waarin de kopij niet bepaald binnen stroomt, leek het ons een goede gedachten om eens wat zaken uit het verleden voorbij te laten komen. Tot het voetbal weer van start gaat, hebben we wat ‘komkommertijditems’ uit de oude doos verzameld.. In deze vierde aflevering: Berdosveiling.

Berdos organiseerde in februari 1998 een grote veiling. Het kritische Berdoslid had hier uiteraard weer een mening over. Hij vond het allemaal veel te soft. Als drie zelf gebakken taarten, een zelf getimmerd konijnenhok en vijf Edammer kazen voorbij zijn gekomen, weet je het zo langzamerhand wel. Er moest wat meer spektakel komen.

Lees HIER het artikel uit de Berdoscoop van december 1997.

Hoe liep dit allemaal af?
Al snel was duidelijk dat het kritisch Berdoslid de vrijgevigheid van het Berdospubliek niet helemaal goed had ingeschat. Onder aanvoering van de Luxemburgse jeugdsecretaris van Berdos kwam er maar liefst 2240 gulden op tafel en ging het kritisch Berdoslid dus voor de bijl. Gekleed in regenpak en met een duikbril op ter bescherming werd de strijd met de eieren aangegaan en werden de vele eieren terug gekopt. Er is er niet een heel gebleven. De bouwzeilen vingen alles keurig op. Na afloop alles netjes opgeruimd en een stevige douche en hierna smaakten de biertjes weer prima (PS).

Veiling.jpg

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!