Bergen JO17-1 speelt prima pot bij Jong Holland JO17-1 - vvBergen

Bergen JO17-1 speelt prima pot bij Jong Holland JO17-1

27 november 2022 20:15


De JO17-1 draait dit seizoen lekker in de hoofdklasse. Na de bekercompetitie in de middenmoot te zijn geëindigd, gaat het in de tweede fase voortvarend. Alleen tegen LSVV werd een gelijkspel geïncasseerd na een zware pot, tegen Schagen United werd een achtstand omgezet in een overwinning en ook vv Egmond en SVW moesten geloven aan de dadendrang van dit team.

Zaterdag 26 november speelde de JO17-1 een uitwedstrijd tegen Jong Holland. Deze pot eindigde in de eerste fase met een zwaar bevochten 0-1 overwinning.

Maar dit weekend ging het makkelijker. De jongens raken beter op elkaar ingespeeld en maken de kansen nu ook af. Al in de tweede minuut liet Jesse zijn tegenstander de hielen zien en rondde in de korte hoek af: 0-1. In de 9de minuut zat het vvBergen mee doordat druk over rechts bij Jesse resulteerde in een eigen doelpunt: 0-2. In de 12de minuut kreeg Lucas nog een goede kans, maar een doelpunt werd ternauwernood verijdeld door defensie en keeper van Jong Holland. Daarna kwam Jong Holland wat meer op, waardoor Albrecht een goede redding in de korte hoek moest verrichten.

In de 30ste minuut kwam de bal goed voor de voeten van Martijn op zo’n 20 meter van het doel. Het schijnt dat hij hem beter had kunnen aannemen maar in plaats daarvan kogelde Martijn de bal ineens in de kruising. 0-3! Kort daarop moest Albrecht nog een redding verrichten. Jong Holland veroverde veel corners maar creëerde niet veel kansen.

De tweede helft begon meteen weer goed. Martijn veroverde de bal op het middenveld, gaf diep op Lucas die het overzicht behield en de bal klaar legde voor Jesse: 0-4. In de 20ste minuut leverde de zoveelste corner eindelijk resultaat op voor Jong Holland met een goede kopbal: 1-4. In de rest van de partij kwam vvBergen eigenlijk niet meer in de problemen en had verder kunnen uitlopen via goede aanvallen: Sam op aangeven van Jesse, Sky uit een vrije trap, Bobby met een afstandsschot net over, Sylvan na een rush naar binnen snijdend en een hard schot in de korte hoek en Saman ook in de korte hoek van de linkerkant.

Er staat een goed team dat onder leiding van Tim elkaar goed kan vinden en voor elkaar wil strijden.

Volgende week uit tegen Alcmaria Victrix en de week daarop de afsluiting van deze fase tegen JVC thuis (14:30 uur).

Komt dat zien!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!