Bergen JO14-1 in spannend duel langs SVIJ JO14-1 - vvBergen

Bergen JO14-1 in spannend duel langs SVIJ JO14-1

27 november 2022 20:30

Na een zware bekerpoule (eerste fase) in de hoofdklasse ging de JO14-1 met een paar nipte, een paar grote nederlagen en een winstpartij in de tweede fase competitie aan de slag in de eerste klasse. Eindelijk met een vaste keeper: Youri!

Achtereenvolgens moesten de meiden van vv Alkmaar (MO15-1, 1-0), VV Egmond uit (0-2), DEM (JO14-2, 6-1), Kolping uit (JO14-3, 0-2) eraan geloven. Zaterdag 26 november kwam IJmuiden op bezoek.

Bergen begon de eerste helft erg voortvarend en goed combinerend. In de 8ste minuut schoot Derek net naast, daarna Thijs net naast. Vervolgens, op aangeven van Daan, schoot Milan op de paal en de inzet van Derek in de rebound werd gekeerd op de lijn. Onderhand hield het middenveld en de verdediging de jongens van IJmuiden goed van het lijf. In de eerste helft viel er geen kans voor hen te noteren. Bergen ging vrolijk verder met aardig spel, Daan via Thijs naar Milan, over! Daan diep: schot voorlangs. Gelukkig ging de bal er richting einde eerste helft wel in. Na een inworp op links waarmee Derek kon opstomen over de achterlijn, volgde een schot van Milan dat met hands werd tegen- gehouden, maar door Daan in het doel werd gerost: 1-0. Vlak voor rust kwam daar het hoogtepunt van de wedstrijd overheen: Milan legde de bal randje 16 panklaar neer voor Thijs, die de bal vol in de kruising joeg: 2-0.

Na een aantal wissels in de rust ging het in de tweede helft wat stroever. Bergen kwam op het middenveld meer in duels. In de 10de minuut wist IJmuiden een corner af te dwingen, die werd bij de eerste paal ingekopt en kon net niet gekeerd worden door Youri: 2-1. De tegenstander had weer hoop, maar zover kwam het niet. Na nog een paar kansen voor Bergen die er ook niet in gingen wonnen onze jongens dik verdiend met 2-1.

Onder leiding van Jelle en Rowdy gaan de jongens lekker!

Volgende week komt Reigerboys voor de een na laatste wedstrijd in deze competitiefase op bezoek om 13:30.

Kom ze steunen!