Vrouwenteam Bergen te sterk voor Medemblik - vvBergen

Vrouwenteam Bergen te sterk voor Medemblik

28 november 2022 19:45

Het vrouwenteam van Bergen blijft goed meedraaien in de tweede klasse. De ploeg van invalcoach Nick en assistent Edwin maakte ook tegen de ploeg van Medemblik geen fout en won verdiend met 4-1. Bij de rust was de het nog 1-0 maar met name in het tweede deel van de tweede helft trok Bergen de wedstrijd wat nadrukkelijker naar zich toe en scoorde na de gelijkmaker van de gasten nog drie keer.

Het afgelopen seizoen ging Bergen thuis met 1-4 onderuit tegen Medemblik waardoor de ploeg  er van doordrongen was dat dit nu niet mocht gebeuren. Coach Dick zat ook deze wedstrijd op het strafbankje en had zich met een warme kop koffie verschanst op de tribune. Ook deze week weer een mager bezette wisselbank waarop we allen Lotte Bijl aantroffen. Volgens insiders is haar blessure nagenoeg verleden tijd waardoor zij de komende wedstrijden weer wat meer speeltijd hoopt te krijgen. De KNVB had voor deze wedstrijd scheidsrechter Ooijevaar naar De Kiefthoek gestuurd waardoor de voetbalbond er geen gras over liet groeien.

Bergen had in de eerste helft duidelijk de overhand. Met goed en verzorgd voetbal van achteruit werd het doel van Medemblik gezocht. Tot het Medemblikker doel liep het allemaal prima maar als het strafschopgebied nadert, wordt de moeilijkheidsgraad opgevoerd omdat daar doorgaans veel verdedigers staan en de ruimtes om te combineren kleiner worden. Veel aanvallen strandden daardoor in de eindfase. Toch slaagde Bergen erin tot scoren te komen. Het was Julia die prima werd gelanceerd en Juul maakte het heel beheerst en goed af (1-0). Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft hielden de coaches Lotte nog even op de bank om er zeker van te zijn dat er in ieder geval een eventuele uitvaller vervangen kon worden. In de tweede helft liet Medemblik zich terug zakken en ging op de counter spelen met hun snelle en technische spits. Dit leek te werken want ze liet de Bergenverdediging haar hielen zien en maakte er 1-1 van. Bergen was door deze tegenvaller allerminst van slag maar Medemblik toonde ook niet echt de spirit om erover heen te knallen.  Na een goede actie van Isabel werd zij neergelegd in de 16 meter. Een terecht gegeven penalty door de goed leidende scheidsrechter. De gegeven penalty werd zuiver op de paal geschoten en resulteerde is een pass op de scherpe Lotte die de rebound er goed inschoot (2-1)

Isabel kan tijdens het spel beter het net vinden in plaats van de paal. Na een prachtige pass van lisa maakte Isabel de bevrijdende 3-1. In de slotfase werd een kans prima uitgespeeld door Lara en Julia waarbij Julia zorgde voor de 4-1 eindstand en haar tweede goal van de middag op het scorebord wist te zetten. Een goede overwinning waardoor Bergen lekker blijft meedraaien in de top van het klassement.

De eerstvolgende thuiswedstrijd voor de vrouwen van Bergen 1 is de kraker tegen AFC uit Amsterdam. Deze wedstrijd wordt op zondag 11 december om 12:45 op De Kiefthoek gespeeld. Dit belooft een mooie wedstrijd te worden. Hiervoor speelt men nog op 4 december uit bij DWOW.

Peter Staadegaard (met dank aan Edwin Steinz voor de input)