Bergen kan niet stunten tegen Limmen - vvBergen

Bergen kan niet stunten tegen Limmen

4 december 2022 19:30

Bergen heeft tegen koploper Limmen niet voor een stuntje kunnen zorgen. De ploeg van trainer Lennart Loorbach begon veelbelovend aan de wedstrijd maar kon de goede start niet vasthouden. Na een 3-1 ruststand won de koploper uiteindelijk met 5-2.

Limmen doet het dit seizoen uitstekend en staat met negen overwinningen op rij stevig bovenaan. Voor Bergen was er deze koude zondagmiddag dus een flinke uitdaging om een poging te doen de ploeg van Bas IJssestijn het eerste puntverlies toe te brengen. Het was dan wel zaak om lang in de wedstrijd te blijven want tegen de hoogvliegers Koedijk en Purmerend liep men al snel achter de feiten aan. Dit kwam de motivatie niet bepaald ten goede wat zijn weerslag had op de rest van de wedstrijd. De opstelling van Bergen kende weinig verrassingen. Tim Bloetjes startte vanaf de bank en werd vervangen door Rowdy de Vet. De arbitrage was (net als vorig seizoen op Dampegheest) is handen van mevrouw Overtoom.

Bergen ging zeer voortvarend van start en probeerde de koploper vroeg onder druk te zetten. Al na drie minuten had dit effect toen Noah Robles de openingstreffer op het scorebord zette (0-1). Ook hierna zagen we een gedreven Bergen dat nog zeker drie goede kansen kreeg, maar goed keeperswerk en verkeerd uitpakkende keuzes voorkwamen dat de voorsprong werd uitgebouwd. Na twintig minuten vielen de schakeltjes bij het druk zetten wat uit elkaar en werd de ketting bij het druk zetten duidelijk verbroken. Hierdoor kwam de thuisploeg duidelijk beter in de wedstrijd. Na 21 minuten werd een vrije trap bij de tweede paal met het hoofd teruggelegd en kon Limmenspits Stan Donker de bal hoog in de touwen werken. Hierna scoorde de thuisclub nog twee keer waarbij bij Bergen weer erg naïef werd verdedigd en de verdedigende kwetsbaarheid weer werd blootgelegd. Als binnen het strafschopgebied de bal van voet tot voet kan gaan, vraag je om problemen. De thuisclub strafte dit bekwaam af waardoor men naar 3-1 uit kon lopen.

Bergen verscheen zonder nieuwe spelers aan de aftrap van de tweede helft. Het was in het tweede bedrijf een vrij open wedstrijd met vaak veel ruimtes op het veld. Beide teams speelden met veel inzet en het was niet altijd even goed. Op het WK gaan de discussies over attractiviteit en resultaat en blijkbaar is dit moeilijk met elkaar te verbinden. Er wordt bij Oranje de provocerende pressing gehanteerd. Deze term is tot mijn vocabulaire en in mijn verslagen nog niet doorgedrongen. Bij de amateurs zullen we eerst maar even de wortelen uit de schoenen halen die Sinterklaas vergeten is te verwijderen. Hierdoor zullen de doelpogingen van deze strijders hopelijk wat meer richting krijgen. De provocerende pressing kan dan aan de orde komen als we ons wat nadrukkelijker op de hoogte hebben gesteld wat dit allemaal inhoudt.

Limmen scoorde de 4-1 en voor Bergen wist Maarten Kraak nog doel te treffen toen hij een gechipte bal vanaf rechts bij de tweede paal alleen nog maar op zijn hoofd moest laten landen (4-2). Hierna ging Bergen nog wel op jacht naar meer maar gebrek aan zorgvuldigheid voorkwam de aansluitingstreffer. In de slotfase kreeg een speler van Limmen de bal met een kluts mee en vanaf de achterlijn wist deze spits Stan Donker te bereiken die geen moeite had om Tijn Duin voor de vijfde keer te verschalken waardoor uiteindelijk een 5-2 eindstand op het scorebord verscheen. Ook in deze wedstrijd was de onderlinge afstemming weer niet al te best en het moet toch wel duidelijk zijn wie je directe tegenstander is. 29 tegengoals in 9 duels is toch wel erg veel voor een middenmoter.

De laatste wedstrijd voor de winterstop speelt Bergen thuis op De Kiefthoek tegen Con Zelo. De ploeg uit Waarland is duidelijk nog zoekende en heeft inmiddels besloten dat voor deze zoektocht een nieuwe trainer nodig is. De wedstrijd op De Kiefthoek begint om 14.00 uur.