Vrouwenteam Bergen blijft overeind in koud Wieringerwerf - vvBergen

Vrouwenteam Bergen blijft overeind in koud Wieringerwerf

4 december 2022 20:30

Het vrouwenteam van Bergen had deze koude zondag de routeplanner in noordelijke richting afgesteld. DWOW uit Wieringerwerf was deze zondag de tegenstander. Na bij de wedstrijdbespreking verblijd te zijn met een mooie rijm en chocoladeletters voor de speelsters, speelde men een prima wedstrijd en won verdiend met 0-4.

Een aantal speelsters van Bergen had op de vrijdag in de eredivisie van het zaalvoetbal ook al tegen DWOW gespeeld. Deze keer werd de warme sporthal verruild voor het koude veld in Wieringerwerf. Voorafgaande aan de wedstrijd kwam Sinterklaas nog even langs met een prachtig gedicht en voor alle speelsters een chocoladeletter. Hierna moest de focus op de wedstrijd worden gericht want Bergen wil proberen dit seizoen mee te gaan doen voor de prijzen.

20221204_DWOW-Bergen_dames_01.jpg

In het vorige seizoen plaatste DWOW zich net als Bergen voor de nacompetitie. Bergen reisde nog wel af naar het Brabantse land maar DWOW trok zich terug en zag af van promotiewedstrijden. Het was dus een geduchte tegenstander deze ochtend. In tegenstelling tot vorige week tegen Medenblik hadden de chocoladeletters van de Sint een duidelijke aantrekkende werking op het aantal beschikbare speelsters. Er waren maar liefst vier wisselspeelsters beschikbaar. Bergen had deze keer een dure maar mooie bank waarop Lean, Demi, Luna en Lisa een deken hadden meegebracht om warm te blijven.

20221204_DWOW-Bergen_dames.jpg

Als we snel even door de wedstrijd heen lopen, was al snel duidelijk dat Bergen de bovenliggende partij was. Toen Lara vanaf de linkerkant een schot op doel losliet, kwam de bal ietwat fortuinlijk in het net terecht waardoor het 0-1 werd. Een goede pass van Chantal op goalgetter Isabel betekende de 0-2. Op een glad veld was Bergen duidelijk heer en meester.

Ook na de rust ging Bergen goed door. Een fout achterin bij DWOW werd door Lean genadeloos afgestraft wat de 0-3 betekende. Ook Puck had een hele goede actie waarmee zij Isabel in staat stelde de 0-4 op het scorebord te zetten. In de tweede helft mochten ook de verkleumde wisselspeelsters nog in actie komen waardoor iedereen weer een bijdrage heeft geleverd aan de mooie 0-4 overwinning.

Aanstaande donderdag oefent Bergen om 20.15 uur tegen eersteklasser Winkel. Zondag 11 december komt koploper AFC uit Amsterdam op bezoek en zal Bergen er ongetwijfeld alles aan doen om het de koploper lastig te maken. Deze wedstrijd zit in het voorprogramma van Bergen 1 en begint om 12.45 uur. Even wat eerder naar De Kiefthoek komen voor een leuke vrouwenwedstrijd.

Peter Staadegaard (met dank aan Edwin Steinz voor de input)