Bergen met moeizame overwinning de winterstop in - vvBergen

Bergen met moeizame overwinning de winterstop in

11 december 2022 20:30

Na afgelopen week de strijd met koploper Limmen te zijn aangegaan, kwam deze week hekkensluiter Con Zelo op bezoek. De ploeg van trainer Lennart Loorbach begon goed aan de wedstrijd maar zakte gedurende de wedstrijd vorderde steeds verder weg waardoor de rode lantaarndrager ook de nodige mogelijkheden kreeg op een goed resultaat. Na een 2-2 ruststand wist Bergen uiteindelijk de wedstrijd met 4-2 naar zich toe te trekken.

Tegenstander Con Zelo had dit seizoen de winst nog niet mogen proeven. Door de nederlaag van vorige week tegen Ilpendam moest men zelfs de rode lantaarn van Ilpendam overnemen. De ploeg uit Waarland is dus nog duidelijk zoekende en men hoopt door de aanstelling van een nieuwe trainer een ommekeer teweeg te kunnen brengen. Bergen moest na de nederlaag tegen koploper Limmen proberen om in de laatste wedstrijd voor de winterstop het buffertje naar de gevarenzone nog wat te vergroten. Bergen moest het doen zonder vaste keeper Tijn Duin die wegens ziekte moest afzeggen. Jop van Vlaanderen plakte er hierdoor na een wedstrijd in Bergen 2 nog een wedstrijdje aan vast. Tim Bloetjes startte weer in de basisopstelling waardoor Tijn de Boer vanaf de bank startte.

Ook tegen Con Zelo startte Bergen weer goed en er was snel duidelijk dat Con Zelo probeerde vanuit een gesloten verdediging te spelen met veel mensen achter de bal. Bergen kon hierdoor de bal makkelijk rondspelen en het balbezit werd dan ook aan de gastheren gegund. Bergen wist het geduld redelijk goed te bewaren en creëerde enkele goede kansen om op voorsprong te komen. Halverwege de eerste helft was het dan eindelijk raak toen Rowdy de Vet met een pass door de as van het veld Noah Robles in stelling bracht die geen moeite had de prima Con Zelokeeper Nils Nolten te passeren (1-0).De doelpuntenmaker ging na een half uur flink in de fout toen hij op het middenveld balverlies leed en de Bergenverdediging in geen velden of wegen te vinden was om te corrigeren. Jelle Moornann profiteerde dankbaar en schoot de bal hoog in de touwen (1-1).

De stoomcursus Georganiseerd verdedigen is ook na deze tegengoal voor Bergen geen overbodige luxe. Op het WK zagen we dat Zuid Korea door het opstellen van drie ‘Kimmetjes’ in de defensie het dacht aardig geregeld te hebben. Dit bleek tegen Brazilië toch wel iets anders te liggen want de Zuid Amerikaanse aanvalsgolven werden allerminst in de KIM gesmoord. Bergen kon opnieuw beginnen en een bevlieging van Stijn Vrasdonk op links bracht hem op de achterlijn waar hij de bal dusdanig goed voor de goal bracht dat Milo de Vet de bal uitsluitend even hoefde aan te raken om  het scorebord in werking te zetten. Deze goal kwam voor 95 procent op naam van Stijn Vrasdonk. Het slotakkoord in de eerste helft was wel erg curieus te noemen. Bij een poging de bal weg te werken werd deze kiezelhard tegen Jelle Moormann aangeschoten die waarschijnlijk zelf niet wist dat hij de gelijkmaker had gemaakt. Dit was voor Bergen de tweede domper nadat eerder al Maarten Kraak met een op het oog ernstige blessure de strijd had moeten staken.

Een ongewijzigd Bergen moest in de tweede helft proberen weer wat beter voor de dag te komen. Con Zelo had duidelijk moed geput uit de fortuinlijke gelijkmaker en verliet wat duidelijker de verdedigende stellingen. Het werd wat meer een ‘vechtwedstrijd’ en dat is iets wat Bergen eigenlijk niet wilde. Bergen kwam zeer goedkoop op voorsprong toen een vrije trap van Tim Bloetjes vanaf rechts tot zijn eigen verbazing bij de geheel vrijstaande Ricardo Vos terecht kwam die de bal simpel in het doel liet vallen. Dit was duidelijk een verdedigingsfout van de gasten. Je hoeft blijkbaar niet altijd een mijter op je hoofd te hebben om cadeautjes weg te kunnen geven. Con Zelo gaf zich nog niet gewonnen en probeerde het doel van Jop van Vlaanderen te bestoken. In blessuretijd mocht invaller Lars de Zwart een vrije trap nemen die hij beheerst in de verre hoek schoot en de wedstrijd in het slot gooide (4-2).

Het duel tegen Con Zelo was de laatste wedstrijd voor de winterstop. De inhaalwedstrijd tegen Meervogels kon niet meer voor de winterstop worden ingepland omdat de ploeg uit Akersloot op 18 december al inhaalt tegen Alcmaria Victrix. Bergen zal daarom pas op zondag 29 januari naar Akersloot afreizen. Een week hiervoor oefent men in Haarlem tegen DSS, Ook zullen de spelers voorafgaande aan de nieuwjaarsreceptie op zaterdag 7 januari ongetwijfeld nog een balletje gaan trappen. De winterstop zal ook worden gebruikt om zich te buigen over de trainersvacature die voor het komende seizoen open staat.