Vrouwenteam Bergen winterkampioen - vvBergen

Vrouwenteam Bergen winterkampioen

18 december 2022 13:30

Het vrouwenteam van Bergen gaat als koploper de winterstop in. De ploeg van Nick en Edwin verloor alleen de eerste wedstrijd van het seizoen van Limmen en boekte daarna zeven overwinningen op rij. Ook de laatste wedstrijd tegen de Amsterdamse medekoploper AFC werd in winst omgezet waardoor men een goede uitgangspositie heeft om na de winterstop eens lekker te vlammen.

Voorafgaande aan de wedstrijd tegen koploper AFC werd de donderdagse trainingsavond benut om een oefenwedstrijd te spelen tegen eersteklasser Winkel. De wedstrijd was redelijk in evenwicht en er werd niet gescoord waardoor het 0-0 bleef.

De zondag hierna moest de strijd tegen AFC uit gaan maken wie de koppositie in zou gaan nemen. Bergen had drie punten minder maar een wedstrijd minder gespeeld en zou dus bij een overwinning goede zaken kunnen doen. Met drie wisselspeelsters was de bank op deze koude zondag redelijk goed bezet.

De technische staf had zich voor deze wedstrijd goed ingepakt en hoopte dat Bergen de vorm van de wedstrijd in Wieringerwerf vast kon houden. Bergen pakte meteen het initiatief en met gevarieerd aanvalsspel over beide flanken werd het doel van AFC opgezocht. Er ontstonden dan ook al snel wat goede mogelijkheden voor de thuisclub terwijl Bergenkeepster Jacky het in de eerste helft redelijk rustig had.

20221211_trainers_VR1_20222023.jpg

Bergen kwam aan de leiding toen een prima actie van Demi over rechts resulteerde in een mooie voorzet die door Lara goed werd afgemaakt. Ook hierna was Bergen beter op dreef dan de Amsterdamse koploper. Linksback Luna veroverde de bal door sterk voor haar directe tegenstander te komen. De pass op Puck was op maat en deze wist de bal na een prima actie hoog in de touwen te werken (2-0). Na deze goal vanaf links werd voor de derde goal weer naar de rechterflank uitgeweken.  Een goed een-tweetje op de middenlijn tussen Demi en Lara zorgde ervoor dat Demi kon opstomen richting het doel van AFC. Bij de afwerking maakte Demi geen fout waardoor een ongekende 3-0 tussenstand op het denkbeeldige scorebord verscheen die tot de rust werd vastgehouden.

Ondanks de waarschuwingen in de rust zag je toch de gemakzucht in het spel van Bergen sluipen. De eerste 15 minuten werd door Bergen nog doorgekomen maar het liep allemaal moeizaam. De trekker werd in deze fase door de Amsterdamse gasten niet overgehaald. AFC rook bloed en met felheid op middenveld en niet scherp verdedigen door vvBergen scoorden de gasten nog twee identieke tegengoals waardoor het weer erg spannend was (3-2). Bergen kon de vorm van de eerste helft niet meer terug vinden en wankelde toch flink maar wist uiteindelijk op de been te blijven en de overwinning over de streep te trekken en een goede uitgangspositie voor het behalen van de wintertitel in te nemen.

20221211_Bergen_VR1_20222023_01.jpg

Door het winterse weer was het veld voor de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen KFC voor de tweede keer afgekeurd. Deze wedstrijd zal na de winterstop worden ingehaald. Bergen, AFC en Hillegom haalden voor de winterstop alle drie 21 punten. Omdat Bergen echter nog een wedstrijd tegoed heeft, mag de ploeg van Nick en Edwin zich winterkampioen noemen.

Peter Staadegaard (met dank aan Edwin Steinz voor de input)