Bergen loopt na tien minuten al achter de feiten aan - vvBergen

Bergen loopt na tien minuten al achter de feiten aan

15 oktober 2023 20:15


Bergen heeft in de thuiswedstrijd tegen De Meteoor de punten aan de gasten moeten laten. De ploeg van trainer Jan Nederburgh stond na tien minuten al met 0-2 achter en was niet in staat deze achterstand in de rest van de wedstrijd weg te werken. Vlak na rust bracht men de aansluitingstreffer op het scorebord maar toen De Meteoor vier minuten later 1-3 maakte, verviel het veldspel van Bergen in onnauwkeurigheid waardoor men nog nauwelijks echte kansen kon creƫren. De geboden ruimte leverde De Meteoor nog wel wat kansen op maar uiteindelijk eindigde de sportieve wedstrijd in 1-3.

De ploeg van De Meteoor werd vorig seizoen kampioen in de vierde klasse en promoveerde hierdoor rechtstreeks naar de derde klasse. Dit seizoen won men de eerste twee duels maar leed tegen VSV de eerste nederlaag van het seizoen. Voor de ploeg van trainer Charles Loots was het tegen Bergen dus zaak om zich te herstellen en aansluiting te houden bij de kopgroep. Bergen pakte op de valreep vorige week nog een punt bij RKEDO en was zeker van plan ook tegen De Meteoor een goed resultaat neer te zetten. De ploeg uit Amsterdam was voor de formatie van trainer Jan Nederburgh een van de vele nieuwe opponenten dus bestond er weinig inzicht in de sterkte van ‘De vallende ster’ uit Amsterdam.

De nieuwe Bergentrainer streeft naar een stabiel elftal en daar passen niet al te veel wisselingen bij. Doelman Tijn Duin was weer hersteld van zijn medische problemen en nam de plaats onder de lat weer in. Hiernaast verving Twan Schouten Patrick Peereboom op de linksbackpositie. Verder waren er geen wisselingen in de opstelling te noteren. Ofschoon de regenboog boven de Kiefthoek opdoemde bleef het het grootste deel van de wedstrijd droog en kon scheidsrechter Simon uit Heerhugowaard zonder problemen af laten trappen.

Net als tegen RKEDO begon Bergen niet scherp aan de wedstrijd. Bij de eerste aanval van De Meteoor was het al raak toen een Bergenverdediger en een Meteooraanvaller beiden bang waren om vlak voor de goal een overtreding te maken. De bal bleef liggen en de dankwoorden waren van de Meteooraanvaller die toch maar besloot de bal in het net te schieten (0-1). Vier minuten later werd het zelfs 0-2 toen een voorzet vanaf links door een Meteooraanvaller ongehinderd ingekopt kon worden. De Bergenverdediging zag er niet al te best uit waarbij wat sprongoefeningen op de zaterdagkrant zijn aan te raden al had de voorzet er natuurlijk ook uitgehaald moeten worden.

Na de twee Amsterdamse goals leek Bergen wakker geworden te zijn en het veldspel van de roodhemden werd duidelijk beter. Stijn Vrasdonk stroopte de mouwen eens extra op en ging hierbij iets te geforceerd te werk en maakte hierbij een stevige overtreding. Na deze overtreding trakteerde scheidsrechter Simon de zondaar op een plakje goudgele kaas uit eigen borstzak. Veel voetballers zullen er, als ze op iets goudgeels getrakteerd worden, toch de voorkeur aan geven om het goudgele vocht uit de tapkraan van de kantine tot zich te nemen, maar de aanzet tot meer dadendrang aan Bergense zijde was wel gezet.

In het tweede deel van de eerste helft had Bergen duidelijk een overwicht en er werden enkele goede kansen gecreëerd. Zo zocht Noah Robles met een geplaatst schot de bovenhoek maar doelman Robin van Zwieten behoedde zijn ploeg voor de aansluitingstreffer. Ook hierna nog wat kansen voor de thuisclub . Stijn Vrasdonk raakte de paal en een inzet van de ijverige Maarten Kraak ging net voorlangs het Amsterdamse doel. Tot de rust bleef het 0-2 maar voor Bergen was het zeker nog geen verloren wedstrijd.

Al vroeg in de tweede helft had Bergen de aansluitingstreffer te pakken al zat hier wel een stevige buitenspellucht aan. Noah Robles mocht op links doorgaan en zijn voorzet werd door Bart Oldenboom via de onderkant van de lat in het doel gewerkt (1-2). De Bergengetrouwen gingen er eens goed voor zitten maar kregen niet lang hierna een flinke domper te verwerken toen een ogenschijnlijk ongevaarlijke kopbal onder keeper Tijn Duin door gleed en in het net verdween (1-3). Na deze tegenvaller werd het spel van Bergen er ook niet beter op en de Bergenaanvallen leken sterk op pap met weinig krenten waarbij veelvuldig balverlies er voor zorgde dat echte kansen nog nauwelijks werden gecreëerd en de klok ook een vijandige opponent werd. Bergen kon de aansluiting niet meer tot stand brengen waardoor men een verloren wedstrijd speelde. Na drie-en-een-halve minuut blessuretijd vond ook de prima fluitende scheidsrechter Simon het welletjes en dirigeerde beide teams richting de kleedkamer.

Het komende weekend is ingeruimd voor inhaal- en bekervoetbal. Bergen heeft hierdoor geen verplichtingen. Een week later gaat men op bezoek bij de ploeg van WSV’30 in Wormer. Hopelijk kunnen we de wedstrijd deze keer wel in één keer uitspelen want bij het vorige bezoekje aan Wormer raakte de scheidsrechter geblesseerd en moesten we voor de tweede helft nog een avondje op herhaling. Hopelijk heeft trainer Nederburgh de data uit de zwarte doos na de crash tegen De Meteoor goed geanalyseerd en is een passend strijdplan voor het duel in Wormer uit de bus gekomen.

Peter Staadegaard

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!