Hofski’s Reutels, terug van weggeweest - vvBergen

Hofski’s Reutels, terug van weggeweest

4 november 2023 10:30


Het is duidelijk in ons kikkerlandje: de herfst heeft zich gemanifesteerd in Nederland! En het hoort bij Nederland met zijn soms wispelturige klimaat. En dan ook de klok nog een uur terug, zodat we weer kortere avonden hebben. Geeft ook wel weer iets gezelligs: kachel aan, muziekje erbij en het is één en al romantiek.

Ik moet er echter niet aan denken nog in een korte broek de groene grasmat op te gaan om een partijtje ballietrap te vervullen! Ik denk dat het ook wel te maken heeft met de leeftijd. Voorheen vond ik het prachtig als er ijs op de sloten lag. Schaatsen vond ik een hele leuke en mooie bezigheid. Ik heb twee keer een rit gemaakt over het IJsselmeer. In de eerste oversteek gingen we van Medemblik naar Stavoren. De tweede keer van Enkhuizen. Dat is natuurlijk wel geschiedenis, want het zal wel niet meer voorkomen op deze opgewarmde aardbol.

De voetbal ging in die tijd nog vrij lang door als het kon. Alleen als er een pak sneeuw lag, was het over en uit. Ook dat komt tegenwoordig niet meer voor. Door de zandgrond van de Kiefthoek kon er echter heel lang door gevoetbald worden. Maar daar stopten ze mee, want dan had Berdos bijna de competitie er op zitten, terwijl de omliggende clubs net goed en wel van start waren gegaan. En dat gaf heel vaak een vertekenend beeld.

Nog even, dan ga ik naar mijn vaste winter- en zomerverblijf, wat ook lekker is, met elke dag het zonnetje bij temperaturen variërend van de 25 tot 35 graden. Lang geen straf voor me…

De kreet van Hofski:

“Op tijd naar mijn winter- en zomerverblijf,
anders word je koud en stijf.”

Hofski,
3 november 2023

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!