Bergen VR na rust naast VDZ - vvBergen

Bergen VR na rust naast VDZ

20 november 2023 9:30


Het vrouwenteam van Bergen heeft tegen VDZ uit Arnhem een 4-4 gelijkspel behaald. De ploeg van trainer/coach Yuri Cornelisse moest flink aan het werk om een 1-4 achterstand weg te werken maar slaagde daar in de tweede helft in. Er waren nog wel wat kansen op meer, maar het aluminium was de gasten goed gezind waardoor het uiteindelijk 4-4 bleef.

Bergen heeft nogal last van (langdurige) blessures dit jaar en de kruk behoort dan ook tot de meest gebruikte rekwisieten van de Bergense actrices. De wel fitte speelsters hanteren de kruk pas na de wedstrijd, maar dit even terzijde. Om de blessuregolf een beetje het hoofd te kunnen bieden zijn Tessa Meijer (15) en Lauren Lases (15) overgeheveld van de meisjes onder 20 naar vrouwen 1. Bij het duel tegen VDZ was een ietwat uitgeklede reservebank (gevaarlijke term bij het vrouwenvoetbal) te zien waarbij Bergen MO20 gelukkig nog voor wat aanvulling zorgde. Bij de aftrap was het gelukkig droog waardoor de paraplu’s ingeklapt konden blijven. Scheidsrechter Nijsen had deze middag de arbitrage in handen.

Bergen begon goed aan de wedstrijd en na 2 minuten kopte de wegens personele problemen aan het team toegevoegde coach van Bergen MO20 Fabienne Vaalt de openingstreffer via de onderkant van de lat in het doel. Een klein eerbetoon aan Ruud Geels waarvan de meeste speelsters van Bergen waarschijnlijk nog nooit hebben gehoord. Lang genieten van de voorsprong kon Bergen echter niet want twee minuten later lag de gelijkmaker al in het netje. Het was wel duidelijk dat de wind veel invloed had op het spelbeeld want de helft van Bergen was in de eerste helft goed bevolkt met speelsters. Bergen kon ondanks dat men tegen de harde wind in speelde toch enkele gevaarlijke aanvallen plaatsen met name over de linkerkant kon men vaak veel meters maken en opstomen naar het Arnhemse doel. De voortzetting was hierbij niet altijd gelukkig waardoor doelpunten uitbleven.

Na een half uur had Bergen een flinke dip te pakken. In negen minuten scoorden de gasten maar liefst drie keer. Dit moest toch wel wat zorgen baren en vooral de eenvoudige manier waarop de tegengoals tot stand kwamen, zou de nodige hoofdbreeksels moeten veroorzaken. Je zou door deze simpele tegengoals zomaar de wedstrijd uit handen kunnen geven. Gelukkig scoorde Chantal Boon met een van haar befaamde afstandsschoten vlak voor de rust nog de 2-4 waardoor er in de tweede helft nog volop mogelijkheden aanwezig waren om een goed resultaat te behalen.

De tweede helft had Bergen de wind in de rug en de opdracht was duidelijk: op jacht naar de aansluitingstreffer. Bergen ging goed van start en de tegenstander werd onder druk gezet. Het doel om minimaal nog een punt te behalen lukte want Lotte Bijl met haar eerste competitiegoal en topscorer Mish Carmelia met haar zesde goal van het seizoen zette Bergen weer naast de ploeg uit Arnhem. Er waren nog wel mogelijkheden op meer, maar dit mocht niet meer lukken waardoor het uiteindelijk 4-4 bleef en beide ploegen weer een puntje aan het totaal toe mochten voegen.

Bergen staat op de achtste plek in de stand. Beuningse boys en Trekvogels 2 kregen beiden 3 punten in mindering omdat ze niet kwamen opdagen bij een uitwedstrijd. Beuningse boys ging hierbij in beroep en verloor deze zaak en kreeg hierdoor nog een punt extra aftrek en verhoging van het boetebedrag. Dit alles maakt wel duidelijk dat voetballen op landelijk niveau vele uitdagingen biedt. Zowel logistiek als wat omvang van de selectie betreft is een dergelijk avontuur toch wel even wat anders dan een partijtje tegen Vrone of Alcmaria.

Bergen speelt komende zondag om 12.30 uur thuis tegen de nummer 3 van het klassement Always Forward met oud Bergenspeelster Celine in de gelederen.

Peter Staadegaard

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!