Bergen JO11-1 actief op Albert Heijn Cup in Volendam

14 mei 2024 15:00

Naast hun zaterdagse wedstrijden voor de competitie staan de voetballers van Bergen JO11-1 dit jaar flink in de schijnwerpers. Een van de jongens speelt volgend seizoen bij AZ en ook supermarkt Albert Heijn heeft laten zien dat men niet alleen op de kleintjes let. Bergen JO11-1 had zich via de voorronden geplaatst voor de finaledag van de Albert Heijn Cup op 12 mei en daar wilden op deze zonnige zondag vele ouders natuurlijk ook wel bij zijn. De vader van Teun maakte er een mooi verslag van.

De boys van JO11-1 hadden er op 14 april keihard voor moeten knokken, maar de beloning was groot na een 3e plek in de voorrondes van de Albert Heijn Cup 2024. Op zondag 12 mei mochten ze zich melden voor de grote finaledag. Locatie; het Kras stadion van FC Volendam. De KNVB had geregeld dat FC Volendam die dag uit zou spelen, dus het stadion kon eindelijk gebruikt worden waarvoor het bedoeld was. Snel, attractief en aanvallend voetbal. Er gebeurde eindelijk weer wat op de Dijk.

Maar wat vond iedereen het spannend, bleke gezichtjes, trillende handjes en opvallend weinig gesprekjes. En dan heb ik het niet over de jongens van JO11-1, maar over alle vaders, moeders, opa’s, oma’s en andere supporters die mee waren. De boys? Die waren stoer en druk als altijd, die hadden het vooral over Brawlstars, Europapa en voetballen bij de Ruinekerk ’s middags.

Totdat het begon… 12:00: eerste wedstrijd (helaas nog op een bijveld); vv Bergen JO11-1 vs. Westfriezen JO11-1

Scherp als een mes, focus en bereidheid om voor elkaar en elke bal te vechten, dat is wat ik zag. Vanaf minuut één knalden beide ploegen er vol in. Vv Bergen speelde sterk en kwam terecht 1-0 voor. Toch wist Westfriezen het voor elkaar te krijgen om 1-1 te maken. Ik heb die goal gemist, ik stond bij de moeders en dat leidt dan toch af. Het was vast een lucky goal, anders hadden ze bij onze verdediging nooit kunnen scoren, daar staan mannen van staal, die laten je er echt niet doorheen.

Het werd spannender en spannender, het bleef maar 1-1, kansen aan beide kanten. Het “grote” Kras stadion liep langzaam leeg, voetballiefhebbers kwamen massaal naar veld 3. “Heb je het gehoord, op veld 3 gebeurt het”. Daar moet je heen, iedereen wilde dit meemaken, je voelde het gewoon, dit is zo’n wedstrijd waar je bij moet zijn geweest.

Het bleef 1-1, wat nu, want er moest toch echt een winnaar komen, het was tenslotte de kwartfinale, er kon er maar eentje door? Geen verlenging, direct penalty’s. Zoiets hadden de boys nog nooit meegemaakt, een wedstrijd beslissen op penalty’s. Maar dan blijken het toch hele coole dudes te zijn. Na 5 penalty’s aan beide kanten was het nog steeds gelijk. Dus we moesten door. Na weet ik veel hoeveel penalty’s wist Mats de beslissende tegen te houden. Ik heb nog nooit zo’n grote ontlading gezien. Geloof je het niet, kijk even goed naar de foto bij dit verhaaltje.

20240512_Bergen_JO-1_AH_Cup.jpegEn zo ziet ontlading na een gewonnen strafschoppenserie er uit 😄

We staan in de halve finale!

12:50: tweede wedstrijd (nu in het grote stadion); vv Bergen JO11-1 vs. EVC Jo11-1

Vanaf nu ga ik het kort houden. Zoals wij allemaal wel weten blijft er na een hoogtepunt vaak weinig over. Concentratie was weg, aannames werden slordig, passes kwamen niet aan. Heel snel vergeten. 4 of 5-0 ros geloof ik. De teleurstelling was groot, want kennelijk zaten we in het makkelijke deel van de loting. Ik heb er niks van gezien die wedstrijd.

En dan nog opladen voor een troostfinale om de 3e plek.

13:40: derde wedstrijd (ook in het grote stadion); vv Bergen JO11-1 vs. RKAV Volendam Jo11-1

En toen werd ik toch wel weer een beetje trots op de boys. RKAV Volendam is een behoorlijke hoofdklasser en werkt zijn wedstrijdjes af op een veel hoger niveau. VV Bergen ging er weer voor. Ze wisten die gasten uit Volendam een kwartier lang op 0-0 te houden, echt heel knap. Uiteindelijk bleek de wedstrijd 5 minuten te lang en kregen we 2 goals tegen. Jammer, want ik weet wel wie er had gewonnen als het weer was uitgedraaid op pingels…

Prachtige dag! Tijn en Xin, bedankt voor de fantastische coaching en begeleiding. Het hele jaar al.

Bor Leijen