Vrouwenteam Bergen wint laatste wedstrijd en handhaaft zich op landelijk niveau

26 mei 2024 8:30

Het vrouwenteam van Bergen heeft er een moeizaam seizoen opzitten. De ploeg van trainer/coach Yuri Cornelissen speelde haar laatste wedstrijd van het seizoen in Huissen (regio Nijmegen) en dan zit je doorgaans langer in de bus dan dat je op het veld staat. Om nacompetitie te ontlopen zou een overwinning tegen RKHVV zeer welkom zijn. Bergen won dit duel met 0-2 waardoor men zich handhaafde in de eerste klasse van het landelijke vrouwenvoetbal.

Het seizoen van het vrouwenteam van Bergen kenmerkte zich door vele blessures. Een aantal speelsters heeft dit seizoen helemaal niet of nauwelijks gespeeld. Teammanager Luna (ook het hele seizoen niet inzetbaar als speelster) heeft dit seizoen heel wat namen van speelsters van het meiden onder 20 team op het wedstrijdformulier moeten zetten om het team maar enigszins compleet te krijgen. Keepster Tessa en Lauren moesten zelfs aan het begin van het seizoen al definitief aan VR1 worden toegevoegd. Trainer Yuri kreeg tijdens het seizoen ook de mogelijkheid om bij FC Utrecht aan de slag te gaan om Ron Jans en de spelersgroep wat te ondersteunen. Ook hier is goed mee omgegaan. Vanuit de vereniging is geprobeerd goed te faciliteren met onder andere busvervoer naar verre uitwedstrijden.

Het is toch allemaal weer gelukt om het seizoen goed af te sluiten. De dank gaat uit naar de afscheid nemende trainer Yuri, begeleider Rob die de vlag hanteerde en teammanager Luna. Het komende seizoen komt Lisa weer terug na haar bevalling en zal Ties waarschijnlijk zijn moeder en de andere meiden aan komen moedigen vanuit de kinderwagen. Grappig is dat de buurvrouw van Lisa Elke ook bij Bergen komt voetballen. Zij heeft op hoog niveau gespeeld in universiteitsteams in Amerika en is weer teruggekeerd op Bergense bodem. De omgekeerde weg maakt Lauren die juist naar Amerika gaat en gaat spelen voor Pennsula College Athletics. Ook mochten we een aanmelding van Wendy ontvangen. Hiernaast zijn nog enkele speelsters bezig met hun laatste wedstrijden bij hun oude clubs en hebben toegezegd zich hierna aan te melden zodat we hopelijk weer een brede selectie kunnen verwelkomen. Andere belangstellenden die bij ons vrouwenteam in de landelijke competitie willen komen voetballen en zich hiervoor geschikt vinden en een bustochtje wel kunnen waarderen, kunnen natuurlijk ons digitale aanmeldingsformulier invullen.

De dank gaat natuurlijk ook uit naar de meiden die het komende seizoen niet meer in het rode Bergenshirt te bewonderen zijn en zich tijdig hebben afgemeld. Wij bedanken Demi, Mila, Dionne, Sofie, Pascale, Demi 2, Eef, Lauren en mogelijk vergeten speelsters. Voor het komende seizoen is Han Visscher bezig met gesprekken met een nieuwe trainer als opvolger van Yuri. Als hier wat meer over bekend is, zullen  alle betrokkenen worden ingelicht.

Samengevat kan gesteld worden dat niet alleen Lisa is bevallen maar het hele team dit seizoen een stevige bevalling heeft doorgemaakt. Alles is gelukkig weer allemaal op zijn pootjes terecht gekomen (PS WR)