Bergen JO12-1 nipt geklopt door VVA/Spartaan

Scheidsrechter

W. Dingerdis

Accommodatie

Onbekend

Op een ijskoude 17 maart met een harde noordoosten wind moest vvBergen JO12-1 aantreden tegen VVA/Spartaan uit Amsterdam. De ziekenboeg van vvBergen was vol gestroomd: Sjonnie-Edward en Sylvan lagen koortsig thuis en Pedro was geblesseerd. Jesse, Joris en Stijn hadden deze week de fysio geraadpleegd met ongemakken maar traden gelukkig wel aan en Max en Hugo konden ons ook helpen!

vvBergen begon met tegenwind wat niet best was voor het spel. Het middenveld kon de bal moeilijk vasthouden en de voorhoede was te ver weg om te kunnen bereiken. Sky had het ijskoud in het doel. VVA/Spartaan ontwikkelde druk door goed samenspel. Maar ook die kwamen er niet echt doorheen bij onze kanjers van de achterhoede. De lappenmand liep nog verder vol met Douglas, die een jongen met zijn noppen vol op zijn voeten kreeg.

De diepte werd amper gevonden en ons middenveld werd goed vastgezet door de fanatieke tegenstander. Tegen het eind van de eerste helft werd eindelijk Senn in de diepte gevonden waardoor die 1 op 1 kwam met de keeper. De keeper verkleinde goed zijn doel waardoor hij redding kon brengen. We waren al blij dat we de eerste helft goed door waren gekomen, maar vlak voor rust verspeelde vvBergen de bal op het middenveld en schoot VVA meteen op doel. Sky had er niet goed het oog in en de bal verdween precies in de hoek. Toch nog 0-1 achter….

Wegens de bittere koude was er in de rust thee voor de mannen. Dat hadden ze wel nodig, ze waren helemaal verkleumd! In de tweede helft moesten we ook Lucas missen die andere verplichtingen had. De hele tweede helft werd vechtvoetbal vertoond waarbij onze jongens de combinatie niet goed konden vinden. In de tweede minuut dacht Senn de 1-1 te maken, maar hij had pech. Het doelpunt werd afgekeurd door buitenspel (of duwen?). Buitenspel stond hij zeker! Ook VVA bleef aardig spelen en wist af en toe een kans te creëren. Daarbij redde Sky een paar keer erg goed! Joris moest geblesseerd het strijdperk verlaten toen hij bij het uitverdedigen geraakt werd. Max nam goed zijn plek over op rechts back en Jesse ging naar linkshalf.

De jongens bleven doorknokken, Finn  had een penalty kunnen krijgen, de scheidsrechter had de fluit al in de mond, maar ook die kwam niet. Dominique ging zich ook met de aanval bemoeien en frommelde de bal er bijna in! In de rebound ging de bal hoog over. Vlak voor tijd hoorde ik achter me dat ie nu ging vallen, maar de voorzet van Senn kon net niet door Finn tot een doelpunt verlengd worden. Zo bleef het 0-1. De eerste verlies partij van het jaar.

De jongens hebben allemaal hard gewerkt! Maar vandaag wilde het voetballend niet lukken met de harde wind en een half team in de lappenmand. Hugo en Max toonden zich goede vervangers maar konden het tij ook niet keren.