V.V. Bergen JO11-1

Groep 2 03

28 september 2019 8:45

Onbekend

vvBergen JO11-1 heeft de wind de laatste weken niet mee. Steeds wordt er gelijk gespeeld of verloren, waar gewonnen had kunnen worden. Dit weekend werd er tegen Jong Holland gespeeld. Joep en Patrick waren er niet bij. Daarvoor hadden we een invaller en een transfer: Daan komt ons team versterken!

De eerste helft ging goed. We speelden goed samen en hadden de behendige JH-aanvallertjes goed onder controle. Na een aantal gemiste kansen schoot Sem de 0-1 binnen. Er werd gedurende de eerste helft goed gevoetbald. Het enige gevaar kwam weer van uit de rug weglopende aanvallers. vvBergen had duidelijk de overhand, wat resulteerde in een mooie combinatie met Sem als eindpunt. De keeper redde, maar Thijs schoot de bal tegen het net: 0-2.Kort daarop was de concentratie even zoek met een snelle aansluitingstreffer tot gevolg. Bergen liet zich niet uit het veld slaan en Thomas kon een rebound binnen werken na een schot van Milan: 1-3 bij rust.

De tweede helft ging iets meer gelijk op totdat de ‘scheidsrechter’ floot voor een overtreding. Ieder verwachtte een vrije trap maar de bal ging op de stip! Wat een onrecht, maar wel 2-3. Daarna volgden een aantal kansen voor Bergen maar het net werd niet gevonden, ondanks dat Thijs diverse keren spelers voor de keeper wist te zetten.

We kennen allemaal de wetten van het voetbal…. Dan valt ie aan de andere kant: 3-3. De tegenstander speelde fysieker en dat is niet de kwaliteit van Bergen. Thijs moest naar de kant toen hij weer eens van achter geschopt werd en daarop verkeerd reageerde. De kansenregen voor Bergen continueerde maar de bal ging er niet in, totdat Milan de bal veroverde en in de verre hoek poeierde: 3-4. Kansen waren er op 3-5 maar het wilde weer niet. Uit een corner werd het 4-4. Weer kansen, maar geen doelpunt. De eerlijkheid dient te vermelden dat Hicham ook een paar erg goede reddingen verrichtte in de tweede helft. Bij een scrimmage hield hij twee keer zijn doel schoon . De rest keek toe en het derde schot was fataal: 5-4 verlies en grote teleurstelling, wat voelde dit oneerlijk.

JO11-1 krijgt te veel doelpunten tegen en moet leren het veld bij balverlies kleiner te houden. De ruimte tussen de linies is regelmatig te groot, waardoor het spel op momenten op en neer golft en dan kunnen de golven ook wel eens over het dek slaan.

Volgende wedstrijd beter, jongens! En goed trainen deze week…