V.V. Bergen 1 (zon) - Hercules Zaandam sc 1 (zon)

V.V. Bergen 1 (zon)

Hercules Zaandam sc 1 (zon)

3e klasse B

28 november 2021 14:00

Anoniem

Sportpark De Kiefthoek
Groeneweg 5
1861PH
BERGEN NH
tel. 072-5822502

Hercules Zaandam was de trotse koploper die bovendien vorige week ten koste van naaste concurrent Limmen de eerste periodetitel had binnen gehaald en dus verzekerd is van nacompetitievoetbal. De ploeg uit Zaandam was voorafgaand aan het duel op De Kiefthoek nog ongeslagen en vormde voor Bergen dus een prima uitdaging. Ook deze wedstrijd geen publiek langs de lijn wat het er allemaal niet gezelliger op maakte.

Na de 3-1 nederlaag van afgelopen week tegen Saenden, kon trainer/coach Lennart Loorbach weer beschikken over  Noah Robles en keeper Jop van Vlaanderen. Aanvoerder Daan Oldenburg moest deze keer met een opspelende liesblessure verstek laten gaan en werd centraal achterin vervangen door jongeling Sten de Vries. Ook Djara Grootenhuis is naar verwachting enkele maanden uit de roulatie met een stevige enkelblessure. Bart Oldenboom startte hierdoor voor de tweede keer op rij in de basiself.

Bergen begon goed aan de wedstrijd en was met name in het eerste deel van de eerste helft minimaal gelijkwaardig aan de koploper. Hierdoor ontstonden ook enkele goede kansen maar de finishing touch bleef uit waardoor niet werd gescoord. Na 32 minuten kwamen de gasten op voorsprong toen op het Bergenmiddenveld twee spelers makkelijk werden uitgespeeld en een min of meer vrije doortocht ontstond. Hercules wist wel raad met dit buitenkansje en scoorde beheerst de 0-1. Vrij minuten later leidde dom balverlies tot een makkelijk gegeven strafschop die onberispelijk werd benut. Bij Bergen vroeg men zich af hoe dit kon gebeuren. Men zat weliswaar lekker in de wedstrijd, maar de cijfers spraken een andere taal. Tot overmaat van ramp moest ook Twan Schouten met een blessure nog worden vervangen door A-junior Joe Zonneveld waardoor men centraal achterin met twee tieners speelde Toen vlak voor rust de aansluitingstreffer uitbleef toen de bal van de lijn werd gehaald, gingen de roodhemden met een enigszins katterig gevoel de kleedkamer in voor de rust.

In de tweede helft was het spel van beide kanten niet groots. De ploeg uit Zaandam beschikt over enkele geroutineerde spelers die precies weten wanneer men het tempo moet verhogen of verlagen. Hercules heeft weinig tegengoals moeten incasseren dit seizoen en met een uitstekende keeper en veel routine achterin wordt doorgaans goed op de winkel gepast. De voorwaartsen van Bergen kwamen in de tweede helft dan ook nauwelijks aan de bak. Toen een kwartier voor tijd de organisatie bij Hercules even niet op orde was, kon Bart Oldenboom op rechts de diepte in gestuurd worden. Zijn prima voorzet kon door Noah Robles worden ingeschoten (1-2). Bergen probeerde met het inbrengen van de A-junioren Rowdy de Vet en Joep Vliegenthart nog wat jong bloed in het elftal te brengen, maar Hercules wist de wedstrijd geroutineerd over de streep te trekken door veel mensen op eigen speelhelft te houden. Na het eindsignaal van scheidsrechter Mahabali zou Bergen mogelijk gedacht hebben dat er meer in gezeten had.

Als gevolg van de nieuwe coronamaatregelen kan er ’s avonds niet meer getraind worden. Mensen die het weten kunnen, geven aan dat ongetraind sporten de kans op blessures vergroot. Als je dan leest dat het kabinet de druk op de ziekenhuizen met de huidige maatregelen wil inperken, kun je je afvragen of deze maatregel zijn doel niet voorbij schiet. Je kunt er op wachten dat er met de huidige maatregelen weer talloze niet optimaal getrainde sporters naar de poliklinieken moeten worden afgevoerd. Over spreiding van het winkelend publiek zullen we het dan nog maar niet hebben als iedereen na werktijd nog even voor vijf uur de middenstand bestormd.

Komende zondag 5 december speelt Bergen 1 (als er geen aangepaste maatregelen komen) uit tegen Koedijk. Hoe de KNVB om zal gaan met de huidige coronamaatregelen en hoe de voorbereiding op de komende wedstrijden gaat verlopen, moet worden afgewacht.