Bergen speelt zich veilig

1861PH
BERGEN NH
tel. 072-5822502

Zowel Bergen als Hollandia T hadden voorafgaand aan het onderlinge duel de stormbal nog steeds gehesen omdat beide teams nog niet veilig waren voor rechtstreekse handhaving in de derde klasse. Bergen had op de donderdag weer een puntje toegevoegd aan het totaal door in Wormer de uitgespeelde wedstrijd tegen WSV 1930 met 2-2 gelijk te spelen. Hierdoor werd het gaatje met de ‘Religationsplatze’ vijf punten. Een overwinning voor de roodhemden zou dus betekenen dat men zich ook het komende seizoen derdeklasser mag noemen. Als men echter zo zou voetballen als tegen Vrone waarbij men op alle fronten te kort kwam, hoefde men zich geen illusies te maken.

De opstelling van de thuisclub kende weer de nodige aanpassingen. Lars de Zwart was achterin nog steeds niet fit (hamstring) waardoor er voor gekozen werd om Twan Schouten de linksbackpositie te gunnen. Ricardo Vos speelde van achteruit met Sten de Vries in zijn nabijheid. In de spits mocht Bart Oldenboom opdraven voor Ivo de Waal die tobde met een verstandskies. Ook Djara Grootenhuis was door een enkelblessure niet aanwezig.

Ook in deze wedstrijd begon Bergen weer sterk en in de eerste minuut was het al raak toen Noah Robles na een goede aanval over rechts het net vond (1-0). Tien minuten later werd het 2-0 toen een snelle tegenaanval over rechts bij Dennis Visscher terecht kwam die Stijn Vrasdonk een niet te missen kans bood (2-0). Niet lang hierna kregen de gasten een vrije trap aan de rechterkant die knap werd ingekopt (2-1). De beginfase van de wedstrijd toonde aan dat Bergen in deze wedstrijd haar winst moest halen uit snelle aanvallen terwijl Hollandia T het duidelijk moest hebben van ‘krachtvoetbal’ in het strafschopgebied. Vlak voor rust moest de ploeg uit Tuitjenhoorn met tien man verder toen Jordy Bakkum wegens natrappen rood kreeg. In deze fase was Sten de Vries met een enkelblessure al vervangen door Tim Bloetjes. De rust werd met een 2-1 stand bereikt.

20220522_Bergen-Hollandia_T.jpg

Na de rust moest Bergen proberen het numerieke overwicht in de score tot uitdrukking te laten komen. Dit lukte maar moeizaam omdat veel spelers zich geroepen voelde de beslissende pass te moeten geven waardoor de zorgvuldigheid nog wel eens in het geding kwam. Geduld is een schone zaak in dergelijke situaties maar soms kwam Bergen door gebrek hieraan toch enkele keren in de problemen. Het zoeken van de ruimte leverde de roodhemden toch de nodige problemen op waardoor de bevrijdende derde treffer lang achterwege bleef. In blessuretijd wist Tim Bloetjes op zijn stereotype wijze (bal terugleggen op randje strafschopgebied) de 3-1 op het scorebord te zetten waardoor de wedstrijd was gespeel en Bergen zich in veiligheid had gespeeld.

Nu Bergen ook het komende seizoen in de derde klasse te zien zal zijn, richten de blikken zich weer op de toekomst. De selectie zal met wat aanstormend talent uit de O19-groep worden aangevuld. Om ook voor Bergen 2 de nodige uitdagingen te creëren, zal geprobeerd worden dit team in de reserve tweede klasse uit te laten komen. Hoofd Voetbaltechnische zaken Han Visscher is druk bezig de organisatie rond de selectieteams weer op orde te krijgen om zo ook het komende seizoen weer goed voor de dag te kunnen komen. Veel van de nieuwe spelers uit de jeugd en mogelijke versterkingen van buitenaf zullen in de oefenwedstrijd tegen Jong AZ hun kunsten mogen vertonen.

Bergen-Jong_AZ.jpg