Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Bergen 3: De Limmer is slimmer

28 januari 2024 19:45

Zo begint een Limmer een wedstrijd niet met doelman tegen de zon in kijkend en ook niet met een vijfmansverdediging als je ranglijstaanvoerder bent. En als je dan opportunistisch de laatste minuten ingaat en Bo van 3 meter ofzo in de spits hebt geschoven blijf je niet lekker rustig opbouwen. Laten we het leerpuntjes noemen, want het was voor de toeschouwer een fantastische pot. En het 3e trekt er daar inmiddels behoorlijk wat van.

Het was prima voetbal weertje,  zodat beide teams ongeveer een volledig team op de bank in reserve hadden.

Met hulp van de zon wist Limmen er al binnen een paar minuten 2 in te prikken. Job scoorde kort daarna de Anschlusstor en de toeschouwers maakten zich op voor” Bergen op stoom”. Helaas bleek dat een half uur stoomcarrousel en was het Limmen dat daar dankbaar gebruik van maakte. Met Wouter Vreeken in dat team hebben ze ook een heel goede speler, dat moet gezegd.

1-3 bij rust dus. De coach bracht wat wijzigingen aan. Vier man achter bleek voldoende en Limmen kwam er niet meer door. Maar wel aan te pas. Het hield de  eigen verdediging goed gesloten. Kansen waren er genoeg voor Bergen, maar het moet gezegd af en toe op doel schieten mag ook. Vooral als de doelman tegen de zon inkijkt. Bal te lang aan de voet houden en doorbreien tot aan de doellijn is leuk, maar tegen een gelijkwaardige tegenstander zou wat meer opportunisme nuttig zijn. En verder, er is een specialist vrije trappen nemen, maar wie dat is moet het team zelf maar achter komen. Er zijn vandaag al genoeg lessen te verstouwen.

Man van de wedstrijd overigens de scheids Cor Schekkeman. Want dit zijn potten die makkelijk uit de hand kunnen lopen. Hulde. Beste speler vandaag Levi. De rechtsback. Dat zegt ook wel wat.