Bergen verspeelt in blessuretijd overwinning tegen WSV’30

17 maart 2024 20:45

Bergen en WSV’30 speelden in hun onderlinge confrontatie voor de vierde keer op rij met 2-2 gelijk. De thuisclub startte goed en kwam al snel op voorsprong maar zag in het tweede deel van de eerste helft de gasten beter in de wedstrijd komen maar hield de voorsprong tot de rust vast. In de tweede helft was WSV’30 wat beter en beperkte Bergen zich tot enkele speldenprikken. Na de gelijkmaker scoorden beide teams in de slotfase nog een keer waardoor uiteindelijk een 2-2 eindstand op het scorebord stond.

Voorafgaande aan de wedstrijd tussen Bergen 1 en WSV’30 1 speelde Bergen 2 tegen Vitesse 3. Na een probleemloze eerste helft die met een brilstand werd afgesloten, werd de wedstrijd in de tweede helft gestaakt door de scheidsrechter. Een curieuze reden was hiervoor aanwezig. Op het veld van honkbalvereniging The Bears was men aan het inslaan en er werden dermate veel ballen over het hek heen geslagen dat deze veelvuldig tussen de voetballers terecht kwamen. De scheidsrechter vond dit dermate onveilig worden dat hij besloot het een half uur aan te kijken en hierna de wedstrijd te staken. In honkbal is het juist de bedoeling om de bal over de hekken te slaan en hierbij wordt dus geen rekening gehouden met aanwezige voetballers. Geen bekertjes op het veld maar honkballen. Een nieuwe ervaring in voetballand dus!

Bergen en WSV’30 hadden de laatste weken een aardige serie resultaten neergezet. Hierdoor was de ploeg uit Wormer opgeklommen naar de vierde plaats terwijl Bergen zich aardig had opgewerkt uit de onderste regionen van de ranglijst. Als we naar de onderlinge resultaten kijken, was duidelijk dat beide ploegen elkaar niet ver ontliepen, wat werd bevestigd door de cijfers die aangaven dat de drie laatste onderlinge duels in 2-2 eindigden. De wedstrijd tegen WSV was ook de start van de derde periode waarin alle ploegen weer gaan proberen een plaatsje in de nacompetitie te verwerven. Ook vandaag viel er weer even wat regen maar was het hierna nagenoeg droog en iets na twee uur werd op het D-veld van De Kiefthoek onder leiding van scheidsrechter Jozefzoon afgetrapt.

Trainer Jan Nederburgh trad aan met een ten opzichte van het duel met De Meteoor ongewijzigde ploeg. Bergen kwam goed uit de startblokken en pakte meteen het initiatief. Dit resulteerde al na zeven minuten in een goal van Noah Robles die na een goede voorzet vanaf de rechterflank bij de tweede paal fraai inkopte (1-0). Op de rechtsbuitenplaats wist Stijn Vrasdonk zijn tegenstander enkele keren fraai te omspelen. De schaarbeweging is al enige tijd uit het passeerbewegingenarsenaal van onze nijvere flankenflitser verdwenen. Of hier de familie van zigeunerkoning Koko Petalo achter zit is niet bekend. De scharen uit de slijpmachine van Koko kwamen er ook niet al te scherp uit en dan wil je daar natuurlijk als familie door bewegingen van bepaalde voetballers niet aan herinnerd worden. Onze rechtsbuiten lijkt hierdoor steeds meer op een banketbakker wiens assortiment  door de wokecultuur aan moorkoppen, negerzoenen en jodenkoeken al danig is ingeperkt.

Ook na de vroege openingstreffer bleef Bergen gevaarlijk en kreeg zeker nog drie goede kansen die rijp waren voor een goal. Maarten Kraak kon, nadat hij de keeper al had omspeeld zijn actie op de achterlijn geen vervolg geven en Noah Robles ging alleen op de keeper af maar een zee aan gedachten blokkeerde een simpel handelen. Het laatste kwartier van de eerste helft kwam WSV duidelijk beter in de wedstrijd. Bergen moest wat nadrukkelijker achteruit en moest een aantal corners toestaan die echter niet in goals werden omgezet. In de slotfase brak Bergen nog een keer gevaarlijk uit en had hierbij de score kunnen verdubbelen. Dit lukte echter niet waardoor het bij de rust 1-0 bleef. Bergen zal zich met deze tussenstand zeker enkele keren achter de oren gekrabd hebben.

In de tweede helft liet WSV zien dat het over een goede ploeg beschikt. Bergen werd op eigen helft teruggedrongen en moest duidelijk flink aan de bak om het gevaar te bezweren. Zelf bediende de thuisclub zich van veel lange ballen waar weinig mee te doen was. Als snel kwamen de gasten op 1-1 toen een aanval over rechts doeltreffend werd afgerond. Bergen protesteerde heftig omdat er sprake van buitenspel zou zijn geweest. Scheidsrechter Jozefzoon negeerde het vlagsignaal van zijn assistent en keurde vanuit de middencirkel de goal goed. De aanwezige KNVB-rapporteur (die eigenlijk een andere arbiter kwam beoordelen) vond dit allemaal maar vreemd, maar Bergen moest het er mee doen en kreeg nog een gele kaart wegens protesteren.

Ook na deze goal bleef WSV de betere ploeg en kreeg enkele goede kansen. Bergen hield echter stand. Het spelbeeld werd flink op zijn kop gezet toen Maarten Kraak acht minuten voor tijd bij een verdediger van de gasten de bal afsnoepte en na wat draaiwerk de bal voor de goal legde de inglijdende Stijn Vrasdonk trof doel (2-1). Je moet tegenwoordig al aardig oppassen met de beschrijving van hoe een bal het net in is gegaan. Met ‘hij schoot hem erin’ heb je weinig last, maar met ‘hij schoof hem erin’ of ‘hij gleed hem erin’ kom je al snel terecht op het terrein van de dubbelzinnigheid van een succesvol dagelijks Tv-programma op SBS6. Maar in dit geval gleed hij hem er echt in!!!

De onverwachte meevaller voor de thuisclub zorgde er wel voor dat WSV alles op alles moest zetten om nog een verdiend punt uit het vuur te slepen. Uiteindelijk lukte dit nog in blessuretijd toen Daan van Putten de bal diagonaal inschoot waarbij het er bij Bergen verdedigend niet goed uit zag. Bergen pakte weer een puntje in de strijd om lijfsbehoud en WSV hield de vierde plek op de ranglijst vast.

Volgende week zondag speelt Bergen uit bij koploper vvEgmond. De fusieclub staat afgetekend bovenaan en heeft geen verrekijker meer nodig omdat ook met het blote oog de titel al duidelijk in zicht is. Bergen zou graag voor een stuntje zorgen en wat beter voor de dag komen als op De Kiefthoek toen men met 1-7 werd afgedroogd. De wedstrijd op het veld van Zeevogels begint om 14:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer Has. Na afloop is er een DJ aanwezig.