7 april 2019 14:00

Scheidsrechter

R. van Lith

Onbekend

Bergen kon op De Kiefthoek ook tegen Meervogels niet tot een overwinning komen. De ploeg van trainer Djordi Hopman dwong ook nu zelf weinig af en kwam door een individuele fout in de eerste helft op achterstand. Door een dubieuze rode kaart bij Meervogels in de tweede helft kreeg men weer wat hoop maar men kon dit niet uitspelen. Vlak voor tijd viel het doek definitief toen de ploeg uit Akersloot een penalty kreeg die onberispelijk werd benut.

Na vijf competitienederlagen op rij mocht Bergen op deze zonnige zondagmiddag proberen de negatieve spiraal waarin men zich bevond om te buigen. Tegen de ploeg van Meervogels zou dit geen eenvoudige klus worden. De ploeg uit Akersloot had sinds eind november in competitieverband niet meer verloren en was een serieuze titelkandidaat. Na de blamage tegen DTS en twee weekjes wondenlikken, moest de ploeg van Djordi Hopman er wel weer staan want we zitten in de beslissende fase van de competitie.

Doordat Bergen 2 dit weekend vrij was, waren er ruim genoeg spelers aanwezig. Hierdoor was de reservebank goed gevuld. In de basisopstelling was opnieuw weinig geschoven. Lars Kraakman en Stijn Vrasdonk startten in de basisopstelling als vervangers van de afwezige Yordi de Herder en Dennis Schuitmaker die vanaf de bank begon.

De eerste helft was niet bepaald een spektakelstuk. Beide teams hadden het verdedigend aardig op orde waardoor uitgespeelde kansen uitbleven. Aan Bergenzijde was een schot van Dennis Visscher het enige wapenfeit maar deze doelpoging ging net naast. Bergen kreeg van de matig leidende scheidsrechter Van Lith uit Julianadorp enkele gele kaarten omdat men zich beklaagde over het fysieke spel van Meervogels. Met wat meer persoonlijkheid had de leidsman dit wel anders op kunnen lossen. Het is natuurlijk een beetje vreemd als je zelf verbaal een tikje krijgt je meteen onnodig repressief op gaat treden en het zwaktebod van de gele kaart hanteert. Drie minuten voor rust leed Lars Kraakman met nagenoeg het hele elftal voor de bal balverlies waardoor het voor Meervogels een koud kunstje was dit af te straffen (0-1). Kort hierna was het bijna 0-2 toen een korte combinatie door het centrum een speler van Meervogels alleen voor de keeper zette. De doelpoging ging echter langs de verkeerde kant van de paal waardoor Bergen goed weg kwam.

Aan het begin van de tweede helft kwam bij Bergen Dennis Schuitmaker in de ploeg voor Mick Stroomer. Ook nu kon Bergen geen mensen vrij voor de goal brengen en dus weinig kansen creëren. Ook aan de andere kant hoefde Bergendoelman Jorrit Stoop niet echt in actie te komen al oogde de ploeg uit Akersloot wel wat dreigender.  Met Bart Oldenboom voor Djara Grootenhuis werd geprobeerd in de aanval wat andere wegen te bewandelen, maar dit had weinig effect. Toen Net buiten het strafschopgebied van Meervogels twee spelers over elkaar rolde, kreeg de Meervogelsverdediger een ietwat dubieuze rode kaart van scheidsrechter van Lith. Bergen slaagde door gebrek aan creativiteit ook nu niet in om de compact spelende gastheren echt nerveus te krijgen. In de slotfase kreeg Meervogels nog een strafschop wegens hands van Twan Schouten. Trainer Hopman werd wegens protesteren achter de hekken gestuurd en de penalty werd koelbloedig benut waardoor de wedstrijd beslist was.

Bergen verloor voor de zesde keer op rij waarbij men in vier duels niet tot scoren kwam. Men zit dus duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Met de gele kaarten scoort men volop. Ook nu weer vijf keer geel voor praten wat beslist niet nodig is. Met een fysieke tegenstander zijn doorgaans andere middelen nodig om je hier tegen te wapenen. De schema’s voor de nacompetitie liggen inmiddels onder handbereik want regeren is nog steeds vooruitzien en als je zelf weinig af kunt dwingen, kom je snel in de gevarenzone terecht.

Volgende week zondag reist Bergen af naar Zaandam waar Hercules Zaandam de tegenstander is.